İstanbul’un Şişli ilçesinin Halaskargazi Mahallesi’nde bulunan Emniyet Genel Müdürlüğü’ne tahsisli 293 metrekarelik arazi ‘ticaret ve konut alanı’ fonksiyonuna alındı.

BirGün’den Uğur Şahin’in haberine göre, İçişleri Bakanlığı ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı arasında 20 Ekin 2018’de protokol imzalandı. Bu protokole istinaden de Halaskargazi’de Emniyet’e tahsisli arazi, ‘dönüşüm’ kapsamında değerlendirilmek üzere, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Genel Müdürlüğü’ne geçti. Ardından da bu yıl 5 Nisan tarihinde arazi, ‘rezerv yapı alanı’ olarak belirlendi.

NİŞANTAŞI’NA YAKIN
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 293 metrekarelik araziye dair imar planı değişikliğine gitti. Askıya çıkarılan planın açıklama raporunda yer alan bilgilere göre, arazi Teşvikiye ve Nişantaşı’na yakın Valikonağı Caddesi ile Rumeli Caddesi kesişiminde yer alıyor. Plan değişikliğinin kentin ihtiyaçları, ulusal ve bölgesel ekonomik şartlar gözetilerek hazırlandığı kaydedildi. Raporda yer alan bilgilere göre, 13 Eylül 2014 tarihinde, dönemin İstanbul Büyükşehir Belediyesi yönetimi, araziye ilişkin imar planını onadı. Bu planla da araziye, ‘emniyet lojman alanı’ fonksiyonu getirildi. Ancak daha sonra Emniyet’in alanda hizmet binası ihtiyacı bulunmadığı kaydediler

Plan açıklama raporunda, bölge imar planlarında arazinin ‘konut ve ticaret’ alanında kaldığı kaydedildi. Plan değişikliğiyle araziye ‘ticaret-kek, bakanlıklar arasındaki protokol kapsamında değerlendirildiği bildirildi. İmar planı değişikliği teklifinde, Emniyet Genel Müdürlüğü’ne tahsisli arazide, ağaç ya da yapı bulunmadığı ve alanın otopark olarak kullanıldığı aktarıldı.onut alanı fonksiyonu getirildi. Böylece alanda altı kata varan bina inşa edilebilecek.