Toplumsal Haber Merkezi

Toplum Bilimleri Kurulu üyesi Mustafa Necmi İlhan, koronavirüse karşı aşılama çalışmalarına ilişkin konuştu. Covid-19'a karşı aşılamanın, ölümlerin çok olduğu yaş gruplarından başlayacağını belirten Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, "Türkiye'de planlama yapılırken ilk grupta sağlık çalışanları, 65 yaş üzeri kişiler; önce kronik hastalığı olanlar, sonra diğer 65 yaş üzeri kişiler ve kalabalık içerisinde bulunan huzurevi, bakım evi gibi yerlerdeki kişiler ile engelli bireylerin aşılanması söz konusu olacak" dedi.

Sonra toplumda hizmet önceliği olan kişilere; polisler, askerler, öğretmenler, adliye çalışanları ve cezaevlerinde çalışanlara sıra gelebileceğini söyleyen Necmi İlhan, "Hizmetin sürdürülmesi yönünden öncelikli olan gruplar, yani belediye çalışanları, doğalgaz, elektrik, telefon, internet hizmetleri gibi gruplar söz konusu olacak" dedi.

Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, "Daha sonra peyderpey diğer gruplara doğru gidecek. En son aşamada tüm bireylerin aşılanması söz konusu olacak" ifadelerini kullandı.