Toplumsal Haber Merkezi

AKP'nin tıpkı Suriye'de cihatçı işgalin başlamasına ön ayak olan saldırgan dış politikası gibi, göç politikası da sağlıklı bir zemine oturmuyor. Bugün artık Türkiye'de milyonlarca yabancı, çoğunluğu da kayıt dışı olmak üzere barınıyor. İçişleri Bakanlığı ise, komik tablolar açıklıyor ve yüz binler halinde gelen göçe karşılık üç ya da dört haneli 'geri gönderme' verileri açıklıyor.

İktidarın bu göç politikası, ileriye dönük bir tür yatırım mıdır bilinmez ama bugünün politik sıkışması için ön açıcı olduğu ve iktidarın elini rahatlattığı da bir gerçek. Bugün ekonomiden siyasete konuşulması gereken onlarca konunun konuşulmasının, dolayısıyla iktidardan hesap sorulmasının önünü tıkıyor göç sorunu.

'ERDOĞAN O ZAMANLAR ŞİDDETLE KARŞIYDI'
Net bir politika olmayınca AKP'den de konuya ilişkin çelişik açıklamalar geliyor. Kaldı ki AKP'nin tavrı yeni de değil. Arşivler de bunu doğruluyor. AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Refah Partisi döneminden bir konuşması arşivden çıktı. CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun'un paylaştığı videoda Erdoğan, Bulgaristan'dan Türkiye'ye göçmek zorunda kalan Türklere saldırıyor. 360 bin Bulgaristan Türkünün göçü hakkında hiç de gerçekliği olmayan sözler sarf eden Erdoğan'ın bu videosunu CHP'li Aygun "Bulgaristan'da asimilasyondan kaçan 360 bin Bulgaristan Türkü, ülkemize geldi. Erdoğan, şiddetle karşı çıktı. Oysa soydaşlarımız hiçbir zaman yük olmadı. Askerlik yaptı, ülkenin kalkınmasına büyük katkı verdi. Şimdi Arap sığınmacılara bol keseden dağıtıyorsunuz! Tercih net" ifadeleriyle paylaştı. 

TÜRKLERE 'CASUS' SUÇLAMASI
Türklerin Bulgaristan'dan göçü, o yıllarda Bulgaristan'da gençlerin en az bir üniversite okuması ilk öğretim gibi oldukça normal bir eğitim sürecinden sayıldığı için Türkiye'ye binlerce doktor, öğretmen ve mühendis kazandırdı. Oysa Erdoğan o günlerde "Bu insanlar geldi. Casuslar mı, değiller mi" diye saldırıyordu. Videoda da Erdoğan'ı dinleyen Refahçıların gülüştükleri duyuluyor.