TBMM Genel Kurulu’nda MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz’un, Enis Berberoğlu'nun vekilliğinin düşürülmesini protesto için yavaş oy kullanma eylemi yaptığı gerekçesiyle CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’e yönelik saldırı girişimi ile ilgili yeni gelişme yaşandı.

Genel Kurul'da Özgür Özel'e arkadan saldıran ve saldırdığı anda CHP'liler tarafından 'ilk müdahalesi' yapılan Kılavuz, art arda gelen sağduyu çağrıları sonrası Özel ile telefon aracılığıyla görüştü. Kılavuz, Özel'den özür diledi ve helallik istedi. Kılavuz’un ayrıca aynı gün saldırıya uğrayan CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ile de görüştüğü belirtildi. Görüşmelerden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bilgilendirildiği ve bir daha benzer olayların yaşanmaması şerhiyle konunun kapatıldığı aktarıldı. 

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, “Dünkü yaşanan hadiseleri, yaşanan gerilimleri bir daha yaşamamayı temenni ediyorum ve son derece üzgün olduğumuzu da Milliyetçi Hareket Partisi Grubu olarak ifade etmek istiyorum” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay da "Özür bir erdemdir. Sayın Erkan Akçay’ın, ‘Bu fiziki saldırıyı tasvip etmiyoruz ve üzgünüm’ cümlesini de ben bir özür olarak görüyor, kabul ediyor ve bundan sonra, Türkiye Büyük Millet Meclisinde, vatandaşların da tasvip etmediği bu görüntülerin yaşanmaması için zatıaliniz başta olmak üzere her birimizin üstüne düşen sorumluluğu azami gayretle ve hassasiyetle yerine getireceğini de umuyor ve diliyorum” karşılığını verdi.