Toplumsal Haber Merkezi

AKP gericiliğinin simge isimlerinden Bülent Arınç ile AKP belediyeciliğini birkaç dinazor heykeli ve hiç kullanılmayan milyonluk demir yığınıyla anlatacak kadar 'eşsiz' isimlerinden Melih Gökçek'in düşman olduğu herkesçe biliniyor. Kavganın kaynağı, Arınç'ın 'Fethullahçı çeteyle bağlantısı olduğu için' AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla görevi bırakmak zorunda kalan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e "Ankara'yı parsel parsel sattı" demesiydi.

Aslında bu bir itiraftı, çünkü Gökçek'in görevde olduğu yıllarda Arınç da hükümette çeşitli pozisyonlarda koltuk sahibiydi. Gökçek, bu ifadeler için mahkemeye başvurdu ve Arınç'tan 50 bin lira tazminat istedi ama talep reddedildi.

Bunun üzerine Gökçek köşesine çekilip tam zamanlı takipçi kasma işiyle ilgilenirken, tam da Erdoğan'a eleştirilerini yöneltmeye başladığı anda Arınç, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi sıfatıyla Saray'a taşındı. Derken, Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala'nın serbest kalması gerektiğine dair sözleri nedeniyle Erdoğan tarafından hedef gösterilen Arınç, bugün görevinden istifa ettiğini açıkladı. Arınç, Erdoğan'ın istifasını onayladığını ve kendisiyle helalleştiklerini duyuran bir açıklama yayınladı.

'İSTİFA ETMİŞ AMA BENCE YETMEZ'
Bu olay hasmı Melih Gökçek'e de aradığı fırsatı verdi. Twitter'ının başına geçen Gökçek, Arınç'a için "İstifa etmiş ama bence yetmez" ifadelerini kullandı. Sonrasında takipçilerinden destek isteyen Gökçek "Yeter mi Tweet alemi? Kanaatinizi yazın ki ne düşünüyorsunuz Bülent'te öğrensin" sorusunu yöneltti.

'SANA HERKES GİT DİYOR BÜLENT'
Bir süre sonra yeni mesajını paylaşan Gökçek, bunda ise "Bir saatte 101.207 kişi tweete girmiş... Yorumlarda tweet aleminin % 99’u Bülent ARınç'a AK Partiden git diyor... Çağrılara kulak ver bülent. istenmediğin yerden çek git" diye yazdı.

Editörün notu: Nevi şahsına münhasır imlasının bozulmaması için Gökçek'in açıklamaları düzeltilmemiştir. İmla hatalarının tamamı Gökçek'e aittir.