Antep Valiliği'nin yurttaşlara dağıtmak için düzenlediği 318 bin TL'lik tek kullanımlık maske ihalesini AKP’den milletvekili aday adayı olan Hayri Aytaç’ın şirketi aldı.

Antep Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı’nca Koronavirüs ile mücadele tedbirleri kapsamında temin edilen maskelerin ihalesi, 8 Mart’ta gerçekleştirildi. Kamu idarelerinin belirtilen parasal limitler dahilinde kullanmasına izin verilen Kamu İhale Kanunu'nun 21'inci maddesinin f fıkrasındaki istisnalardan yararlanılarak gerçekleştirilen ihale için üç şirket doküman satın aldı. İhaleye yalnızca bir şirket teklif verdi.

318 BİN LİRAYA İMZA ATILDI
Tek teklifi değerlendiren Antep Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı 25 Mart'ta Özaytaç Konfeksiyon ve Tekstil isimli şirketin ihaleyi kazandığını duyurdu. Şirket ile valilik arasında 25 Mart’ta, 318 bin 400 TL’lik sözleşmeye imza atıldı.

İHALE, AKP ADAY ADAYINA
BirGün'den Mustafa Bildircin'in haberine göre; Valiliğe, 1 Nisan-15 Haziran dönemleri arasında dağıtılması için maske tedarik eden şirketin kurucusu yabancı bir isim değil.

Özaytaç isimli şirketin Ticari Sicil Kayıt Bilgileri'ne göre 2010 yılında kurulan şirketin kurucusu, 24 Haziran 2018 tarihindeki seçimler için, "AK Parti Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın izinde, onun öngördüğü ülküleri doğrultusunda daha güzel yarınlar bizlerin olacak" ifadesiyle AKP’den aday adaylığını açıklayan Hayri Aytaç. Vali Davut Gül de 2020 yılında Özaytaç Şirketi’ni ziyaret ederek Hayri Aytaç’la fotoğraf verdi.