Antalya’da köpeğe tecavüz olayı yaşandı. Olay, dün akşam saatlerinde Kepez ilçesinde meydana geldi. Mahalledeki çocuklar bir süredir iki yavrusu bulunan dişi bir köpeği sürekli evine götüren H.Y.'den şüphelendi. Bunun üzerine çocuklar H.Y.'yi takip etmeye başladı.

Köpeği eve götüren H.Y.'nin arkasından evin yıkık olan duvarına tırmanıp tepeden izleyen çocuklar, adamın köpeğe tecavüz ettiğini gördü. Cep telefonuyla yaşananları kayda alan çocuklar, polise ihbarda bulundu. Olay yerine gelen polisşer H.Y.'yi gözaltına alarak Varsak Şehit Uğur Gökcan Polis Merkezi'ne götürdü.

Cep telefonuyla kaydedilen görüntülerde köpeğin arka ayaklarının hortumla bağlandığı görülüyor.

‘PARA CEZASIYLA KALMAMALI’
Antalya Candostları Derneği Başkanı Arife köpeği barınağa götürüp teslim ettiklerini belirtirken, olayın takipçisi olacaklarını ve H.Y.'nin tutuklanması gerektiğini söyledi.

Şikayetçi olduklarını da ifade eden Arife Yanık, "Hayvanla cinsel ilişkiye girmenin suç olduğu hayvan hakları kanununa göre ve ceza kanununa göre işlem yapılacak. Para cezasıyla kalmamalı, tutuklanmasını talep ediyoruz. İsteyen hayvanlara tecavüz edip isteyen de ezip öldürebiliyor. Cezalar çok hafif, caydırıcı cezaların gelmesini istiyoruz. Tecavüz, tecavüzdür. Bunun hayvanı insanı yoktur" dedi.