Antalya Baro Başkanı Polat Balkan hakkında Ulaş Bardakçı ile ilgili paylaşımları nedeniyle “suçu ve suçluyu övme” iddiasıyla soruşturma başlatıldı. Savcılıkta ifade veren Balkan, suçlamaları kabul etti.

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’nda bugün (17 Mart) ifade veren Baro Başkanı Polat Balkan, paylaşımındaki “Ulaş Bardakçı 44 yıl önce bugün öldürüldü, THKP/C’nin kutup yıldızı” başlıklı yazının T24 haber sitesindeki köşe yazısı olduğunu ifade etti. 

Alican Uludağ'ın haberine göre; 19 Şubat’taki “Rasih Ulaş Bardakçı 1972 unutmayız” başlıklı, Bardakçı’nın resmiyle birlikte “Devrim geleceği aittir, ama onun kadar geçmişe ve şimdiki ana bağlıdır”  şeklindeki paylaşımı da kendisi yaptığını anlatan Balkan, şunları kaydetti:

Benim yaşam felsefeme ve inancıma göre Ulaş Bardakçı bu toprakların yetiştirdiği memleketin bağımsızlığı ve özgürlüğü için mücadele eden ve uğrunda can veren yiğit bir devrimcidir. Uğruna ağıtlar yakılacak kadar da halkımızın yüreğine işlemiştir. Paylaşımlarımda bir suç olduğunu düşünmüyorum.