MAK Araştırma ve Danışmanlık Şirketi, seçimlere yönelik anket çalışmasını tamamladı.

Anket sonuçları henüz açıklanmazken, MAK Araştırma Danışmanlık Başkanı Mehmet Ali Kulat, sosyal medya hesabından anket sonuçlarına ilişkin bazı notlar paylaştı.

Kulat'ın paylaştığı bilgilere göre, Ahmet Davutoğlu'nun genel başkanlığını yaptığı Gelecek Partisi ve Abdullah Gül destekli Ali Babacan'ın kuracağı partiyle ilgili sağlıklı bir sonuç yok. Ancak 24 Haziran seçimlerinde bir partiye oy veren seçmenin yüzde 25'i 'Kararsız'a geçmiş durumda. Muhalefet partileri ise oyunu koruyor.

Diğer yandan Başkanlık sistemine 'Evet' diyenlerin yüzde 25'i de verdikleri karardan pişman.

Mehmet Ali Kulat'ın anket sonuçlarına ilişkin paylaştığı bilgiler şöyle:

'DRAMATİK BİR DÜŞÜŞ VAR'

- Sayın Davutoğlu ve Sn Babacan’ın parti oyları halen sağlıklı ölçülemiyor ama bir partiye 24 Haziran da oy veren seçmenin yüzde 25’i kararsıza geçmiş durumda… Bu dramatik düşüş kesin! O seçmen geri döner mi? Yeni partilere mi gider? Onu göreceğiz…

'EVET' DİYENLER PİŞMAN

- Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçiş referandumunda EVET diyen seçmenin yüzde 25’lik bir oranı bugün referandum olsa HAYIR diyecek… Seçmenin önüne “güçlendirilmiş parlamenter sistem” gelse ciddi oranda EVET diyecek.

'İLK KEZ BU KADAR ELEŞTİRİLİYOR'

- O partideki dramatik düşüşe ve seçmenin kararsıza kaymasına rağmen muhalefet partilerinde de ciddi bir yükseliş yok. Bazı parti liderleri bizzat lider ‘ilk kez’ bu düzeyde eleştiriliyor. Karizma liderlik yerini oyun kurucu lidere bırakıyor.

'AKP SEÇMENİ DE RAHATSIZ'

- AK Partili seçmenin yarısı Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nde yüzde 50+ 1 şartının yanlış olduğunu, 50 + 1 şartının AK Parti’ye ciddi zarar verdiğine inanıyor.