Toplumsal Ankara

Ankara Çankaya’da, Kırkkonaklar Bademlidere bölgesinde, kısırlaştırılmış 16 sokak köpeğinin Alper Taşdelen yönetimindeki CHP'li belediyenin talimatıyla bayıltıldığı ve ormanlık alana bırakıldığı öne sürüldü.

Paylaşılan videoda köpeklerin baygın halde yattığı görülürken, yurttaşların belediyeye isyanı da yansıdı.

BELEDİYEDEN YALANLAMA GELDİ
CHP'li Çankaya Belediyesi konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada işlemin şikayet üzerine gerçekleştirildiği ifade edildi ve hiçbir hayvanın uygulamadan zarar görmediği belirtildi.

Belediyenin açıklaması şöyle:

Çankaya Belediyesi Sahipsiz Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi şikâyet üzerine 14.08.2020 tarihinde Kırkkonaklar Bademlidere bölgesinde sokak hayvanlarına yönelik işlem gerçekleştirmiştir.

Şikâyetin konusu, hayvanseverler tarafından ormanlık alanda beslenen köpeklerin beslemelerinin uzun bir süredir Kırkkonaklar 347 Sokak (Doğu Parkı) tarafına kaydırılmasından kaynaklanmaktadır. Hayvanseverlere söz konusu bölgede daha önce yaşanan zehirleme olayı da hatırlatılarak, hayvanların zarar görmemesi adına teklif edilen besleme alanının uygun bir alana taşınması çabası sonuçsuz kalmıştır.

Şikâyet doğrultusunda yapılan çalışma yasaların öngördüğü doğrultuda, veteriner hekim gözetiminde gerçekleştirilmiştir. Alanda 8 köpek tüftüf yöntemi ile yakalanmaya çalışılmış, 4 tanesi ekiplerimizce alınırken sosyal medyada videosu yayınlanan köpekler ise hayvanseverlerin personelimize uyguladığı engel neticesinde bakımevimize alınamamıştır.

Alandan alınan köpekler 15.08.2020 (bugün) tarihinde hayvanseverlerin kontrolünde Gölbaşı mevkiinde gönüllü bir hayvanseverin çiftliğine bırakılmıştır. Yapılan çalışma nedeniyle hiçbir sokak hayvanı zarar görmemiştir.

Çankaya Belediyesi sokak hayvanlarına yönelik tüm çalışmalarını 5199 sayılı yasa kapsamında gerçekleştirmektedir.