Sinbo’da Kod-29’a karşı direnen TOMİS üyesi Dilbent Türker “insanca çalışma ve yaşama koşulları için” başlattığı Ankara yürüyüşünün 5’inci gününde. Türker TOMİS temsilcisiyle birlikte Tuzla İçmeler Köprüsü’nden yürüyüşe devam etmek isterken direnişçiler bugün 5. kez gözaltına alınmıştı.

İki işçinin Ankara’ya yürüyüşüne, kaymakamlıklar, valiler, polisler ve yargı eliyle engellenmeye çalışılıyor.

Bugün gözaltı sırasında Dilbent Türker ve TOMİS temsilcisi sağlık kontrolünde önce polis tarafından darp edildi ve işkenceye uğradı. Ardından rapor etmesi gereken “doktor” da saldırıya ortak oldu.

TOMİS temsilcisi saldırıyı sosyal medya hesaplarından şöyle anlattı:

ANKARA YÜRÜYÜŞÇÜLERİMİZE SAĞLIK KONTROLÜNDE HİPOKRAT YEMİNİNİ ÇİĞNEYEN DOKTORUN ONAYI İLE POLİS İŞKENCESİ!

Ankara yürüyüşçülerimizi azgınca saldırarak gözaltına almakla yetinmeyen polis hastane kontrolünde de direnişçilerimizi darp etti. Direnişçilerimiz Tuzla Devlet Hastanesi’nde Tolga Yamanlar isimli bir doktora sağlık kontrolü için çıkarıldılar. Ancak muayene de direnişçilerimize insanlık dışı koşullar dayatıldı. Direnişçilerimizin polislerin muayene odası dışına çıkması talebi Hipokrat yeminini çiğneyen Tolga Yamanlar isimli doktor tarafından reddedildi.

Hekimlik etiğini ayaklar altına alan Tolga Yamanlar direnişçilerimizin haklı talepleri karşında polisle ortak bir tutum aldı. Bu doktorun tavrından güç alan polisler ise muayene çıkışı bir direnişçimizi yere yatırarak ters kelepçe takarak azgınca saldırdı. Çok sayıda polisin gerçekleştirdiği bu saldırı nedeniyle bir direnişçimizde pek çok darp izi var.

Hipokrat yeminini çiğneyen doktor bu işkenceye ortak olmuştur.
Aylardır direnişimiz boyunca pek çok saldırı ile karşı karşıya kaldık. Şimdi de hekimlik etiğini çiğneyerek işkencesinin parçası olan bu doktor Tolga Yamanlar’a ve ve bize azgınca saldıran polislere da bir kez hatırlatıyoruz.

Evrensel insan haklarımızın ayaklar altına alınmasına izin vermeyeceğiz!
İnsanlık onuru işkenceyi yenecek!
İnsanca Çalışma ve Yaşam Koşulları İçin Ankara’ya Yürüyüyoruz!