Ankara’da yıkım süreci devam eden Cebeci İnönü Stadyumu’nun yerine yapılacak millet bahçesinin maliyeti belli oldu. Yapımını TOKİ’nin üstlendiği projenin maliyetinin 26 milyon TL olduğu bildirildi.

MALİYETİ 26 MİLYON 222 BİN TL
BirGün
'den Mustafa Bildircin'in haberine göre, meslek örgütleri ile demokratik kitle örgütlerinin “Kentin silüeti bozulacak” yurttaşların ise “Yaşam alanlarımızın talan edilecek” gerekçesiyle karşı çıktığı Cebeci Millet Bahçesi’nin ihale bedeli netleşti. TOKİ’nin ihalesini gerçekleştirdiği millet bahçesi için iki inşaat şirketiyle toplam 26 milyon 222 bin TL’lik sözleşme imzalandı.

15 ŞİRKET TEKLİF VERDİ, 4'Ü YOK SAYILDI
Yurttaşlara ucuz konut inşa etmek amacıyla kurulan ancak müteahhitlere yapılan yüksek ödemeler ile sıkça adından söz ettiren TOKİ, Covid-19 salgını sürecinde, 21 Ağustos 2020 tarihinde Cebeci Millet Bahçesi için ihaleye çıktı. Cebeci Millet Bahçesi’nin yapımının yanı sıra millet bahçesine ait sosyal donatı inşaatı ile altyapı ve çevre düzenlemesi işini de kapsayan ihale kapsamında 10 Ekim 2020 tarihine kadar teklifler toplandı. Tarihi Cebeci Stadyumu’nun yerine yapılacak millet bahçesinin inşaatına talip olan toplam 53 inşaat firması doküman satın aldı. İhaleye 15 şirket teklif verirken dört şirketin teklifini yok sayan idare, sayıyı 11’e düşürdü. İhale, 9 Kasım 2020’de karara bağlandı. TOKİ ile Çankaya Mühendislik ve Balans Yapı isimli şirketler arasında sözleşme imzalandı. Cebeci Millet Bahçesi projesinin iki şirketin iş ortaklığıyla hayata geçirileceği bildirilirken sözleşme bedeli kayıtlara 26 milyon 222 bin TL olarak geçti.

ANKARA’NIN EN BÜYÜĞÜYDÜ
Cebeci İnönü Stadyumu 37 bin kişilik kapasitesiyle Ankara’nın en büyük, Türkiye’nin ise beşinci büyük stadyumu olarak birçok maça ev sahipliği yaptı. Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü uzmanları, 2012 yılında stadın büyük tehlike içinde olduğu ve yapının tamamen çürüdüğü yönünde rapor hazırladı. Cebeci’de son olarak 2015’te Ziraat Türkiye Kupası maçında Ankaragücü ile Başakşehir karşı karşıya geldi.