Toplumsal Ankara

Kendisine emanet edilen yavru köpeğe tecavüz edip öldüren Volkan Uzun'un serbest kaldığı iddia edilmişti. Ankara Emniyeti, yavru köpeğe tecavüz edip öldüren Volkan Uzun'un cezaevine gönderildiğini açıkladı. Ayrıca Volkan Uzun'un 9 ayrı suç kaydı ve aranması olduğu da ortaya çıktı.

Ankara'nın Küçükesat semtinde Volkan Uzun isimli şahıs, sabah 4 sularında kendisine emanet edilen üç aylık cocker cinsi köpeğe tecavüz etti. Köpeğin seslerini duyan komşuların şikayetiyle polisler harekete geçti. Polis, köpeğin sahibinin oğlu ile birlikte kapıyı kırarak içeri girdiğinde, sapığı yarı çıplak halde yatarken buldu. Köpek ise hayatını kaybetmişti...

Gözaltına alınan Volkan Uzun ise epey 'bilindik' bir isim çıktı. İşte yavru köpeği istismar edip öldüren Volkan Uzun'un görevleri:

  • Kızıl Elma Ocakları Teşkilat Başkanı
  • Beştepe Haber Genel Yayın Yönetmeni
  • Türkiye Gençlik ve Spor Teşkilatı Genel Başkan Yardımcısı

Volkan Uzun'un köpeği tecavüz sonrası yıkadığı tespit edilirken köpeğin sahibi de şikayetçi oldu.

HAYKURDER'DEN AÇIKLAMA
Hayvanları Koruma Kurtarma ve Yaşatma Derneği tarafından (HAYKURDER) Günboyu'na yapılan açıklamada hayvanları koruma kanununun henüz çıkmaması sebebiyle suçlamanın 'mala zarar verme' suçu yönünden yürütüldüğü ve dolayısıyla ilerleyen saatlerde serbest bırakılmasının beklendiği belirtildi.

SAPIK BAŞKA SUÇLARDAN DA ARANIYORMUŞ
Yaşananlar Ankara halkını sokaklara döktü. Karakolun önünde toplanan yurttaşlar, köpeğin sahibinin şikayetçi olmadığı, bu nedenle de Volkan Uzun'un serbest kaldığı haberine isyan etti. Ancak gecenin ilerleyen saatlerinde yetkili makamlarla görüşen hayvan koruma derneklerinin gönüllüleri, açıklama yaparak bu haberleri yalanladı. Köpeğin sahibinin Volkan Uzun'dan şikayetçi olduğu, başka suçlardan da aranan sapığın gözaltında olduğu açıklandı.

Öte yandan, Volkan Uzun'un başka bir karakolda tutulduğu belirtildi.

Ayrıca Twitter'da #VolkanUzunTutuklansın etiketi gündemde kısa sürede birinci sıraya kadar yükseldi. Halk Volkan Uzun'un tutuklanmasını ve hak ettiği cezayı almasını istiyor.

HALK SAPIĞIN EVİNİN ÖNÜNDE GECELEDİ
Volkan Uzun'un serbest kalmadığı haberini alan yurttaşlar, karakoldan ayrılarak sapığın evinin önüne geldi. Ankara halkı, hayatını kaybeden yavru canı katledildiği yerde andı...

Hayvan dostları "Katiller içeri' sloganıyla protesto düzenledi.

'KÖPEĞİMİ ÖLÜ BULDUM, ŞİKÂYETÇİYİM'
Köpeğin sahibi U.S., ifadesinde; Cocker cinsi dişi köpeğine Volkan Uzun'un baktığını saat 04.00 sıralarında komşularının Volkan Uzun'un bağırdığını duymaları üzerine kendisine haber verdiklerini söyledi. Volkan Uzun'un evine geldiğinde köpeğini ölü olarak bulduğunu, köpeğin anüs kısmında kan olduğunu belirtti.

Volkan Uzun'un köpeğine tecavüz ederek öldürdüğünü düşündüğünü belirten U.S., Volkan Uzun'dan davacı ve şikâyetçi olduğunu kaydetti.

'TECAVÜZ ETMEDİM, ÜSTÜNE ÇAMAŞIR SEPETİ DÜŞTÜ'
Volkan Uzun ise, ifadesinde iddiaları reddetti. Köpeğe tecavüz etmediğini iddia etti. Köpeği kendisinin öldürmediğini, üstüne çamaşır sepeti düşmesi sonucu öldüğünü öne sürdü.

CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ
Katilin serbest bırakıldığı iddiaları sosyal medyada büyük yankı uyandırırken kafalar da karıştı. Bazı yurttaşlar Volkan Uzun'un serbest kaldığını söylerken bazılarıysa halen gözaltında tutulduğunu belirtiyor.

Ankara Emniyeti, yavru köpeğe tecavüz edip öldüren Volkan Uzun'un cezaevine gönderildiğini açıkladı. Ayrıca Volkan Uzun'un 9 ayrı suç kaydı ve aranması olduğu da ortaya çıktı.