Toplumsal Haber Merkezi

Ankara’da polis kentin çeşitli noktalarında GBT bahanesiyle üniversitelilerin yolunu keserek araçlara bindirilerek götürülmüştü. Polisler tarafından darp edilen 3 öğrenci şehrin farklı noktalarına bırakıldı. 

Ankara Emniyeti, üniversitelilerin nereye götürüldüğüne dair bir açıklama yapmamıştı.

"Ankara Emniyeti kaçırılan üniversiteliler için 'gözaltı ve hastane girişleri yok' dedi. Arkadaşlarımızı AKP aldı geri alacağız!" ifadelerine yer veren Öğrenci Kolektifleri Twitter hesabından yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

Öğrenci Kolektifleri bir diğer paylaşımında ''Ankara'da evlerinin önünden GBT bahanesiyle arabalara bindirilerek kaçırılan arkadaşımız Uğurcan'ın son mesajı. 12:55 itibariyle haber alamıyoruz arkadaşımızdan. Arkadaşlarımızı AKP'nin elinden alacağız. #ÜniversitelilerNerede'' açıklamasında bulundu. 

 AÜHF Dayanışması da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ''Ankara'da öğrenci dayanışmalarında yer alan Uğurcan Baynal ve Ali Berke Aydoğan arkadaşlarımız, GBT yapıldıktan sonra hiçbir açıklama yapılmadan araçlara bindirilmiştir. Arkadaşlarımızın nerede olduğunu bilmiyoruz. Arkadaşlarımız nerede? #ÜniversitelilerNerede'' dedi. 

 BEYAZ SEDAN ARAÇ

AÜHF Dayanışması bir diğer paylaşımında ''Ali Berke Aydoğan arkadaşımızın sivil bir beyaz sedan araçla götürüldüğü bilgisini aldık. Eskilerden beri tanıdığımız insan kaçıran, işkenceci zihniyetinizi yerle bir edeceğiz. #ÜniversitelilerNerede''  ifadelerine yer verdi. 

TİP'TEN AÇIKLAMA

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Ankara İl Örgütü kaçırılan öğrencilere ilişkin açıklamada bulundu.

TİP Ankara'nın Twitter hesabından yapılan paylaşımda "Ankara İl Yöneticimiz Ali Ayduğan, hiçbir gerekçe gösterilmeden bilgilendirme yapılmadan emniyet güçleri tarafından gözaltına alınmıştır. Kendisine ulaşamamamız için ellerinden gelenleri yapmalarına rağmen Ali yoldaşımızı sizden geri alacağız! Kaçırmak/alıkoymak insanlık suçudur!" ifadelerine yer verildi. 

Açıklamanın devamı şu şekilde:

Öğrenci Kolektifi'nden 2 arkadaşımızın aynı muamele ile göz altına alındığını, kendilerine ulaşılamadığı haberini almış bulunmaktayız. Baskılarınız istediğiniz yılgınlığı değil, yüreklerimizdeki direnci büyütecek! Öğrenci arkadaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz!

AÜHF dayanışması yine Twitter hesabından şu paylaşımda bulundu: Ali Berke Aydoğan arkadaşımız araçla Ankara'nın diğer ucuna, Gölbaşı'na bırakılmış, darp edildiğini ifade etmiştir. #ÜniversitelilerNerede

 Ankara'da Türkiye İşçi Partisi (TİP) Ankara İl Yöneticisi Ali Berke Ayduğan ve Öğrenci Kolektifleri üyesi Uğurcan Baynal ile Sena Bademli polisler tarafından sivil bir araca bindirilerek kaçırılmıştı.Polisler tarafından üç kişi darp edildikten sonra şehrin farklı noktalarına bırakıldı.

BASIN TOPLANTISI
Öte yandan Ankara'daki üniversite öğrencileri saat 18.00’de İnsan Hakları Derneği (İHD) Ankara Şubesi’nde basın toplantısı düzenleyecek.