Volkan Temel isimli Kürt yurttaş, satır, bıçak ve sopalarla ırkçı saldırıya uğradı. Temel’e saldıran ırkçı şahıslar, “Pis Kürtler, Türközü size mezar olacak” ifadelerini kullandı.

Mamak’a bağlı Türközü mahallesinde yaşayan Volkan Temel isimli Kürt yurttaşa dün akşam saatlerinde D.G, S.G ve kimliği belli olmayan bir başka kişi tarafından ırkçı saldırı gerçekleştirildi. Uzun zamandır aynı mahallede yaşayan aileye yönelik gerçekleşen ikinci saldırı olduğu aile üyeleri tarafından belirtildi.

‘PİS KÜRTLER, BURASI KÜRTLERE MEZAR OLACAK’
Irkçı saldır ile ilgili ajansımıza konuşan aile bireylerinden Mizgin Temel, kardeşi Volkan Temel’e saldıran 3 kişinin “Burası Türközü, Kürde mezar olacak. Pis Kürtler sizi burada istemiyoruz” dediklerini belirterek, satır, bıçak sopalarla saldırdıklarını söyledi. Temel, aynı kişilerin yaklaşık bir sene önce de kendilerine yönelik saldırı girişiminde bulunduğunu ifade ederek, “Biz Şırnaklıyız. Bize burada bir senedir bize yönelik ırkçı söylemlerde bulunarak, bizim buradan taşınmamızı istiyorlar. Bize ‘Pis Kürtler’ diyerek saldırıyorlar. Kardeşim daha 17 yaşında, dün akşam saatlerinde evden dışarı çıkarken yine ‘Pis kürtler, burası Türközü, burası Kürtlere mezar olacak’ sözleriyle kardeşime saldırdılar” dedi.

‘POLİSLER DE ‘BURADAN GİDİN’ DİYOR’
Saldırı sonrasında kardeşinin solunum zorluğu çektiğini belirten Temel, “Yüzünde çok ciddi yaralar var. Nefes almakta zorlanıyor şuan. Hastaneye gittik, darp raporu aldık ve şikâyette bulunduk” diye konuştu. Temel, saldırganlar hakkında gözaltı işlemi yapılmadığını söyleyerek, karakolda yaşananları şu sözlerle anlattı:

Darp raporumuzu alıp bugün karakola gidip şikâyette bulunduk. Fakat saldırganlar gözaltına bile alınmadı. Polisler bize ‘Buradan taşının başınıza bir şey gelmeden, biz cezaevine atamayız anca para cezası kesebiliriz’ diyor. Bu nasıl adalet?