Ankara Tabip Odası "Pandemi Süreci İkinci Raporu"nu yayımladı. Raporda Ankara’daki sağlık çalışanlarının sağlık durumuna da yer verildi. Odanın açıklamasında, "Bizzat kendilerine ulaşabildiğimiz ya da bir şekilde teyit ettiğimiz Covid-19 tanısı alan; yataklı sağlık kuruluşlarında tedavi gören, evde izolasyonda olan ve tedavi süreci devam eden ya da taburcu olan sağlık çalışanlarının sayısı 18 Nisan 2020 tarihi itibariyle 121 kişidir. Ankara’da Covid -19 tanısı alan sağlık çalışanlarının sayısının bundan daha fazla olduğu ile ilgili duyumlarımız var. Ancak, teyit etme sırasında bir takım güçlükler yaşamaktayız" denildi.

Ankara Tabip Odası, ayrıca Ankara’nın çeşitli sektörlerindeki işyerlerinde, çalışma alanlarında yapılan gözlemler sonucunda ciddi sağlık risklerinin söz konusu olduğunu ve çalışırken sosyal mesafenin korunmasının zor hatta çoğu zaman imkansız olduğuna dikkat çekti. 

"Bu süreçte çalışanların sağlığı için ana talebimiz üretimi sürdürmenin zorunlu olduğu sektörler dışındaki işyerlerinde üretimin durdurulması ve çalışanların salgının kritik evresi bitinceye kadar ücretli izinli sayılmasıdır" denilen açıklamada, 07-16 Nisan 2020 tarihleri arasında özel sektörde çalışan sağlık çalışanlarının pandemi dönemindeki özlük haklarına ilişkin "sağlık çalışanlarının sağlığı ve psikososyal sorunlarını değerlendirmeye yönelik" bir anket çalışması yapıldığı da belirtildi.