"Anıtkabir'e geldiğim için utanıyorum. Keşke gelmeseydim. Türkiye'yi Atatürk kurtarmadı. Hani Tayyip'i sevmeyen Atatürkçüler var ya… Atatürk, Tayyip'in ... yesin" ifadelerini kullandığı için yargılanan Safiye İnci adlı 'gerici' genç kadın, 2 yıl 6 ay ceza aldı. Yayınladığı videonun ardından hakkında soruşturma başlatılan İnci, 'pişman olduğunu' söylemişti. İnci, cezasının kesinleşmesinin ardından tehdit paylaşımı yaparak "Bu davada kazandığını sananlar. Devran dönecek!" dedi.

Safiye İnci, Anıtkabir’de bulunduğu esnada bir video çekerek "Anıtkabir'e geldiğim için utanıyorum. Keşke gelmeseydim. Türkiye'yi Atatürk kurtarmadı. Hani Tayyip'i sevmeyen Atatürkçüler var ya… Atatürk, Tayyip'in..." ifadelerini kullanmıştı. 


Anıtkabir'de Atatürk'e hakaret eden Safiye İnci, 5816 sayılı kanuna aykırı davrandığı için 2 yıl 6 ay hapis cezası aldı.

TEHDİT ETTİ


Cezasının onandığını sosyal medya hesabından duyuran İnci, çarpıcı bir açıklamada bulundu. Aldığı ceza için “Cezam onaylandı 2 yıl 6 ay ceza aldım. Bu davada kazandığını sananlar. Devran dönecek! Allah bitti demeden bitmez hükmü yalnızca Allah verir." açıklamasında bulunan İnci, tehditlerine devam etti. 

NE OLMUŞTU? 


Anıtkabir'de kendi videosunu çekip sosyal medyadan paylaşan İnci, Anıtkabir'e zorla geldiğini ve aslında Atatürk'ü sevmediğini söyleyerek hakaretler savurmuştu. Ankara Başsavcılığınca hakkında soruşturma başlatılan İnci, cumartesi günü gözaltına alındı. İnci daha sonra yayınladığı özür videosunda görüntüleri kendisini kızdıran bir arkadaşına özel olarak attığı savunmasını yaptı.