Sanal oyun yöntemiyle 4 bin kişiden 200 milyon lira toplayarak dolandırıcılık yaptığı iddia edilen 'Anadolu Farm' kurucusu İsa Karademir, cezaevinde kaldığı süre dikkate alınarak yurt dışına çıkış yasağı tedbiriyle tahliye edildi. Karademir’in tahliyesiyle birlikte davada tutuklu sanık kalmadı.

Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında, aralarında Karademir'in de bulunduğu 7 kişi gözaltına alınmış; şüpheliler, sevk edildiği adliyede tutuklanmıştı.

278 sayfalık iddianameyle haklarında dava açılan 1'i firari 41 sanıklı davanın daha önceki duruşmalarında tutuklu 7 sanıktan 6'sı tahliye edilmiş; İsa Karademir'in ise tutukluluğu devam etmişti.

Sanıkların, Kayseri 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına bugün devam edildi.

Tutuklu sanık İsa Karademir, duruşmaya cezaevinden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katılırken, bazı tutuksuz sanıklar salonda hazır bulundu. Önceki ifadelerini tekrar eden ve kimseyi dolandırma kastı olmadığını iddia eden Karademir, beraatini istedi. Mahkeme heyeti, sanık İsa Karademir'in cezaevinde kaldığı süreyi dikkate alarak yurt dışı çıkış yasağı şartıyla tahliyesine karar vererek duruşmayı erteledi.

44 BİN KİŞİDEN 200 MİLYON LİRA TOPLADI
Kayseri'de internet üzerinden faaliyet yürüten 'Anadolu Farm'ın kurucusu İsa Karademir’le yöneticileri ve üyeleri hakkında 'Çiftlik Bank' benzeri bir sistemle üyelerden para topladıkları iddiasıyla Mart 2018'de soruşturma başlatılmış; Mayıs 2019'daysa dava açılmıştı.

Kayseri merkezli Ekolium A.Ş. çatısı altında faaliyet gösteren ve yılda yüzde 300'e varan oranlarda kâr vaat eden Anadolu Farm'ın bir yılda 200 milyon lira para topladığı ortaya çıkmıştı. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın incelemeye aldığı, 44 bin üyesi bulunan sistem Çiftlik Bank'a benziyordu. Piyasadan 200 milyon lira topladığı iddia edilen Anadolu Farm'ın kurucusu İsa Karademir, Çiftlik Bank kurucusu Mehmet Aydın ile aynı yaşlarda...