AKP destekçisi Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Habertürk'te katıldığı programda "Çin aşısı olacak mısınız” sorusunu “Ben de Amerikan aşısı olayım diyorum” diye yanıt verdikten sonra Twitter hesabından da “Amerikan aşısı olacağım. Böylece bana yönelen saldırılar kesilecek” mesajını paylaştı.

Hürriyet’ten Turan Yılmaz'a konuşan Doğu Perinçek “Gerçekten Amerikan aşısı mı olacaksınız” sorusuna ise “Şaka tabii bu" diye yanıt verirken "Bana, Atlantik cephesinden, ABD ve İsrail merkezli o kadar çok hücum var ki bunları defetmek için bir yol buldum. ‘Beni sevsinler, artık hücum etmesinler’ diye bunu söyledim. Tümüyle bireysel bir çözüm ürettim kendimce, ‘Bana Amerikancı cepheden gelen saldırılara karşı kalkan olarak Amerikan aşısı olacağım’ diye. Şaka tabii bu. Orada, muhakemesini, sağduyusunu kaybetmiş bir sözde kamuoyu var. Atlantikten gelen rüzgarlara kendini kuru yaprak misali kaptırmış olanlara bir eleştiri ve dokundurma yaptım" ifadelerini kullandı.

Yetkinliği olmadığı konularda konuşmayı sevmesiyle tanınan Perinçek "Çin aşısının Türkiye için gereklidir" dedi ama herhangi bir neden gösteremedi. "Amerikan aşısının sağlık açısından çok isabetli olmadığını da biliyorum" diyen Perinçek "O aşıdan olan hemşirelerden hayatlarını kaybedenler oldu. Amerika her alanda olduğu gibi, teknolojide, de sağlık alanında da iflas etti" ifadelerini kullandı.