Ankara Emniyeti, Altındağ'da Suriyeli bir grup ile çıkan kavgada 18 yaşındaki Emirhan'ın yaşamını yitirmesinin ardından sosyal medyada gerçek dışı paylaşımlar yapan ve olaylara karışan 76 kişiyi gözaltına aldı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü, Altındağ ilçesinde 18 yaşındaki Emirhan Yalçın'ın hayatını kaybettiği kavganın ardından halkı provoke edip, algı oluşturmak amacıyla sosyal medyada gerçek dışı paylaşımda bulundukları ve bölgedeki olaylara karıştıkları tespit edilen 76 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

Ankara Emniyet Müdürlüğü tarafından söz konusu olaylara ilişkin yapılan açıklamada ise şunlar kaydedildi:

"Altındağ ilçemizde meydana gelen üzücü olayın ardından vatandaşlarımızı provoke edip algı oluşturmak amacıyla sosyal medyada gerçek dışı paylaşımda bulundukları ve bölgedeki ızrar olaylarına karıştıkları tespit edilen 76 kişi yakalanmıştır. Yakalanan şahısların 38'inin yağma, kasten yaralama, hırsızlık, uyuşturucu madde bulundurma/ticareti gibi diğer suçlardan kaydı bulunmaktadır. Halkımızın sosyal medya üzerinden yapılan provokatif haber ve paylaşımlara itibar etmemesi ve güvenlik güçlerimize yardımcı olması önemle duyurulur."