Toplumsal Ankara

CHP’nin “Hedef iktidar” sloganıyla Bilkent Odeon Kültür Merkezi'nde gerçekleşen 37. Olağan Kurultayı’nın ilk gününde bin 356 delegeden bin 251’nin oyunu alan Kemal Kılıçdaroğlu yeniden genel başkanlığa seçildi.

Kurultayda sadece Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, delege desteğini alabildi ve yeniden aday oldu. Genel Başkanlığa adaylığını duyuran PM üyesi İlhan Cihaner ile Tolga Yarman ve Aytuğ Atıcı adaylık için gereken 68 delegenin imzasını alamadı.

Genel Başkanlık seçimi için oylama işlemi saat 17.15’te başladı. Alana koronavirüs önlemlerine uyularak kurulan 44 sandıkta oy kullanıldı.

Bin 356 delegenin bin 318’i oy kullandı. Bin 251 delegenin oyunu alan Kılıçdaroğlu altıncı kez yeniden genel başkanlığa seçildi. 67 geçersiz oy kullanıldı.

KILIÇDAROĞLU'NDAN TEŞEKKÜR KONUŞMASI
Kılıçdaroğlu, altıncı kez Genel Başkan seçilmesinin ardından bir teşekkür konuşması yaptı.

CHP liderinin açıklamaları şöyle:

Hepimiz ama hepimiz ikinci yüzyıla girerken bu beyannamenin altına imza attık. Tarihsel bir sorumluluğu hep beraber üstlendik. Hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek dedik.

Biz yine çok ama çok önemli bir söz verdik. 2023'te cumhuriyetin kuruluşunun 100. yılında cumhuriyeti taçlandıracağız dedik. Zor bir görev üstlendiğimizi biliyoruz.

Büyük bir umutla yola çıktık, birlikte yola çıktık birlikte mücadele edeceğiz. Biz söz verirken sadece kendi ülkemiz için söz vermedik. Bir şeyin daha altına imza attık. Bütün Ortadoğu'yu savaş alanı olmaktan çıkarıp barış havzasına çevirme sözü verdik.

Ortak tarihimiz, ortak kültürümüz var. Bu coğrafyayı barış havzasına döndüreceğiz. Dolayısıyla bizim sözümüz sözdür. Barıştan yana olmayanlar iktidar oldu diye sadece cebini düşünenler, toplumu ayrıştırarak kendi iktidarlarını bir anlamda korumak isteyenler bize karşı çıkabilirler. Baskı yapabilirler.

Ne yaparlarsa yapsınlar inancımızdan asla vazgeçmeyeceğiz. Bizim inancımızın özü 83 milyona hizmet etmektir. Oy verdiniz teşekkür ediyorum, verdiğiniz her oya layık olmaya çalışacağım. Yeri gelir 24 saat çalışırım. Bu ülkenin huzuru için 24 saat çalışacağım. 

Kılıçdaroğlu açıklamalarını şöyle sürdürdü:

Bu vaatlerimizi dostlarımızla birlikte yerine getireceğiz. Demokrasiden yana olan, işsiz olan herkese iş bulacağız diye vaatte bulunan, her ailede huzurun olduğu bir Türkiye'yi inşa etmek için yola çıkan herkesle birlikte yapacağız. 

Birlikte olma zamanıdır. Ayrıştırmak isteyenler kendi koltuklarını korumak isteyenlerdir. Biz bunlardan olmayacağız. Bizim siyaset anlayışımız asla böyle olmayacak. Bana verdiğiniz oyun sorumluluğunun farkındayım. Çalışacağım, mücadele edeceğim.

Dünyanın en güzel ülkesi Türkiye. Pandemi bize ağaca, suya muhtaç olduğumuzu öğretti. Gelecek çocuklarımıza güzel bir coğrafyayı sunmak zorundayız. Hep birlikte çalışacağız. Bir elin nesi var, iki elin sesi var. Konuşmamda söylemiştim bu kurultay, sadece Türkiye'deki vatandaşlarımızı değil Avrupa'dan Asya'ya, Afrika'ya, Amerika'ya kadar herkesin büyük bir dikkatle izleyeceğini. Bizim görevimiz bu. Demokrasiyi güçlendireceğiz.

Bana verdiğiniz görev için hepinize çok teşekkür ediyorum. Bütün delege arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.