Toplumsal İstanbul

Saray İttifakı'nın halk oylamasıyla getirdiği Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne alternatif olarak Millet İttfakını oluşturan altı siyasi partinin ortak çalışma ile gündeme getirdiği “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem” Kartal’da düzenlenen panel ile STK yöneticilerine anlatılacak

Kent Kültürü ve Demokrasi Derneği’nin  18 Haziran 2022 ‘de 13.30  - 17.30 saatleri arasında, Kartal Bülent Ecevit Kültür Merkezi’nde gerçekleştireceği panele altılı masayı oluşturan siyasi partilerin Genel Başkan Yardımcıları konuşmacı olarak katılacak.

İki oturumda gerçekleşecek panelin Hukukçu Ece Güner Toprak’ın moderatörlüğünde gerçekleşecek ilk oturumunda CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, Deva Partisi Genel Başkan Yardımcısı Av. Mustafa Yeneroğlu, DP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Şahinalp konuşmacı olacak.

Siyaset ve İletişim Bilimci, Gazeteci Sedef Kabaş’ın moderatörlüğünde gerçekleşecek panelin ikinci oturumundaysa Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Av. Ayhan Sefer Üstün, İyi  Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Bahadır Erdem, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Av. Bülent Kaya konuşmacı olacak.

Düzenleyecekleri panelle ilgili açıklama yapan Kent Kültürü ve Demokrasi Derneği Genel Başkanı Metin Ağırman amaçlarını Türkiye’nin yeniden demokratikleşme sürecine güçleri ölçüsünde katkı sunmak olarak özetledi.

Ağırman konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

Türkiye’nin yıllardır sürdürdüğü demokrasi gelişiminde uğradığı sekteyi ibretle görüyor ve endişeyle izliyoruz. Her bir karışını ve her bir ferdini aynı sevdiğimiz ülkemizin uluslararası hukuk normlarından, eşitlikçi hukuk siteminden ve temel insan haklarından uzaklaşan, tek karar vericili bir sisteme doğru evrilmesini doğru bulmuyoruz. Bu nedenle Cumhur İttifakı’nın getirdiği  sisteme alternatif olarak Millet İttifakı’na mensup toplumun inanç, yaşam ve siyasi tüm katmanlarını kapsayan 6 siyasi partinin ortak bir akılla gündeme getirdiği “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem” önerisini daha iyi anlamak, sürece sivil ve demokratik kitle örgütleri olarak sunabileceğimiz katkıları çözümlemek amacıyla bu paneli düzenliyoruz.

Panel’de ülkemizde var olan sorunların temel nedenlerini belirleyerek, müdahale noktalarını bulmak ve olumlu değişimi etkileyecek stratejilerin neler olacağını kamuoyu ile paylaşmak temel düşüncemizdir.

Derneğimizin adından da anlaşılacağı gibi kentlilik kültürünü ve demokrasimizi güçlendirecek her türlü gelişmeleri yakından takip etmekteyiz. Ülkemizde demokrasiye yapılan her türlü engellemeye karşı olduğumuz gibi faydalı olan her tür çalışmayı bir metodolojiyle anlatmak istiyoruz.

Demokrasimizle ilgili geniş ve kapsayıcı paydaş gruplarla iş birliği içinde, demokrasi için ortak bir dil sağlamayı, diyalog kurup müzakereler yapmayı ödev edinerek, güçlü demokrasimizi var edecek fikirlerle fırsatlar yaratmak için bu toplantıya gerek duyduk.

Siz değerli basın mensupları aracılığı ile kamuoyunun bilgisine sunarız.