Deva Partisi'nin kendi logosu ve ismiyle seçime gireceğini açıklaması sonrası gözler Millet İttifakı'ndaki diğer partilere çevrildi. 6 liderin üzerinde mutabık kaldığı ve seçimlerde uygulanması beklenen formülün detayları dikkat çekti.

Deva gibi Gelecek Partisi (GP) de kendi logosuyla seçime katılacak. Ancak bu iki parti her ilde yarışa girmeyeceği iddia edildi. İddiaya göre, 81 şehrin tümünde pusulada sadece CHP yer alacak. İyi Parti 50-60 ilde, Deva ve GP ise 10-20 ilde kendi logosu ve listesiyle seçime katılacak.

DP'YE CHP LİSTESİ FORMÜLÜ
Sözcü'den Veli Toprak'ın aktardığı ve üzerinde uzlaşıldığını iddia ettiği formüle göre; CHP, 81 ilde de oy pusulalarında yer alacak ve her yerde seçime katılacak. 2018'de İyi Parti listesinde yer alan Demokrat Parti (DP) adaylarının ise bu kez CHP listesinden seçime girmesi bekleniyor. Deva gibi GP de kendi logosuyla seçime katılacak. Ancak her iki parti de 81 ilde yarışın içinde olmayacak. Bu partiler güçlü oldukları illerde yarışa kendi isim ve logoları ile girecek. Diğer illerde ise ittifak çatısı altında yer alacak.

HAZİNE YARDIMINI İSTİYORLAR
Siyasi partiler, aldıkları oy oranına göre Hazine yardımından yararlanabiliyor. Ülke barajını geçemeyen ancak yüzde 3'den fazla oy alan partilere Hazine yardımı yapılıyor. Deva ve Gelecek Partisi'nin kendi isim ve logoları ile seçime katılıp, yüzde 3'ü de geçerek, Hazine yardımı almaya hak kazanmak istediği belirtiliyor.