Alman polisi bir hafta önce Düsseldorf’ta bir otele baskın düzenleyerek yanında tabanca, mühimmat ve Fethullahçı çete üyelerinin isimlerini içeren bir liste bulunan 40 yaşındaki bir Türk vatandaşını gözaltına aldı.

Alman Spiegel dergisi ise polis baskınına ilişkin tam bir hafta sonra yayınladığı haberinde özetle şu hususlara yer verdi:

Geçen Cuma, Alman polisine bağlı özel harekat gücü, Oberbilk’in Düsseldorf semtindeki “niu Tab” otelini saatlerce aradı. Çevredeki sokaklar yoğun bir şekilde kordon altına alındı. Yaklaşık 550 misafir oteli terk etmek zorunda kaldı.

İlk başta baskının arka planı hakkında çok az şey biliniyordu. Polis o operasyon sırasında patlayıcı maddeyle yakalanan ve o zamandan beri gözaltında tutulan Türk’ün yanında sadece tabanca ve önemli miktarda mühimmat bulmakla kalmadı, aynı zamanda Fethullahçı isimlerin ve ve bu kişilere ait diğer kişisel bilgilerin yer aldığı belgeler buldu.

Dergiye göre, müfettişler 40 yaşındaki Türk şüpheliden ele geçirilen sohbet mesajlarına sahip veri taşıyıcılarının analizinden daha fazla bilgi edinmeyi umuyor. Ayrıca bir mali soruşturma başlatılacak.