Alman devlet kanalı ARD’nin, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü insanlığın 20'nci Yüzyıl'daki en büyük düşmanı Adolf Hitler’e benzeterek hakaret etmesine CHP’den bir tepki daha geldi.

ARD’nin “ttt titel thesen temperamente” adlı programında Atatürk’ün Nazi lideri Hitler’e benzetilmesine ilk tepki, CHP Almanya’dan gelmişti. CHP Sözcüsü Faik Öztrak ise, ''Partimizin kurucu genel başkanı olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk hakkında yapılan bu yayını şiddetle kınıyoruz'' dedi.

Öztrak, "Bu ayın başında Alman ARD televizyonunda bu ülkenin, cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'le ilgili olarak son derece çirkin bir yayın yapılmıştır. Partimizin kurucu genel başkanı olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk hakkında yapılan bu yayını şiddetle kınıyoruz. Bu yayın tamamen hilaf-ı hakikattir. Ve bu yayın ülkemizin birlik ve beraberliğine kast eden bir yayındır. Nitekim Almanya'daki birliklerimiz, CHP'nin birlikleri bu yayına derhal çok şiddetli bir tepki göstermiştir ve göstermeye devam edecektir. ARD televizyonunun devlet televizyonu olması bu konuyu çok daha ciddi boyutlara taşımaktadır. Burada tabi dikkatimizi çeken husus, bugün AKP sözcüsü Ömer Çelik bu konuda bir açıklama yapmıştır. Ama Dışişleri Bakanlığı'mızdan, bakan seviyesinde doyurucu hiçbir açıklama tepki gösterilmemiştir. Bu tepkinin bir an önce gösterilmesini bekliyoruz" dedi.