Toplumsal Dış Haberler

Alman gazete Bild'in kıdemli muhabirlerinden biri olan Hamdi Gökbulut, BioNTech’in kurucu ortaklarından Prof. Dr. Uğur Şahin’in doğduğu kent olan İskenderun ve Hatay belediye başkanlarıyla görüştü. Şahin ile gurur duyduklarını ifade eden başkanlar, hemşehrilerini kentlerinde görmek istediklerini belirttiler.

Koronavirüs aşı çalışmasıyla adı bütün dünyada tanınan Uğur Şahin’i kutlayan İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, “Sayın Şahin ile gurur duyuyoruz. Kendisini doğduğu kent olan İskenderun’a bekliyoruz. Çalışmalarının insanlık için şifa olacağını umuyorum. İnşallah bu süreç de sona erecek ve dünya bu virüsten kurtulacak. Elbette eski güzel günlerimize döneceğiz. Umudumuza katkı sunan Uğur Şahin adını İskenderun’da doğduğu sokağa vereceğiz. Ocak ayı meclisimizde, Kurtuluş Mahallemizdeki 71. Sokak adını ‘Uğur Şahin’ olarak değiştirmeyi karar altına alacağız” dedi.

Gökbulut, Uğur Şahin'in İskenderun 71. Sokak'ta bulunan doğduğu evin önünde.- Gökbulut, Uğur Şahin'in İskenderun 71. Sokak'ta bulunan doğduğu evin önünde.

BİLİME KATKI SAĞLADILAR
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş da aşı çalışmalarından dolayı Uğur Şahin’i kutladı. Hataylı olmasından dolayı Şahin ile gurur duyduklarını ifade eden Başkan Lütfü Savaş, “Uğur Şahin ve eşi Özlem Türeci, salgın başlar başlamaz aşı geliştirme çalışmalarına giriştiler. Yeni teknolojilerle çalışan bu iki bilim insanı, tıp biliminin geleceğine de büyük katkı sağlamışlardır” dedi.

Bild Gazetesinde çıkan haberin küpürü
- Bild Gazetesinde çıkan haberin küpürü

UĞUR ŞAHİN ANITLAŞACAK
Uğur Şahin ile bağlantı kurduklarını da belirten Lütfü Savaş, “Uğur bey ve eşi Özlem hanımı 2021 yılı sonlarına doğru Hatay’da ağırlayacağız. Hataylılar Şahin ve Türeci çiftinin geliştirdiği aşıyı kullanmak istiyor. İnsanlık adına böylesine büyük bir adım atan bu bilim insanlarının Nobel’ aday gösterileceklerini umuyorum” dedi.


- Hamdi Gökbulut, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ile.

Uğur Şahin adının Hatay’da yaşatılması için gurur duyulacak anıtsal bir yapı çalışması projelerinin olduğunu da belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, “Göğsümüzü kabartan bu isimler Hatay’a geldiklerinde ‘anıt’ konusunu da birlikte değerlendirmek istiyoruz” açıklamalarında bulundu.