Toplumsal Haber Merkezi

Geçtiğimiz 24 Temmuz'da AKP'li Cumhurbaşkanı Tayiyp Erdoğan'ın başkanlığında toplanan 2020 Yüksek Askeri Şura'sında (YAŞ) görülmemiş bir hızla tasfiye ve terfi kararları alınmıştı. YAŞ gibi kritik bir toplantının 45 dakika sürmesi tartışılırken bir de buna 624 albayın 'kadrosuzluk yüzünden emeklilik' adı altında TSK'dan tasfiye edilmesi eklenmişti. Konu Türkiye gündemine kaynadı ve unutuldu ama TSK'nın sonraki faaliyetlerinde sık sık hatıra gelecek gibi görünüyor.

YAŞ kararlarıyla ilgili çarpıcı bir açıklama da Fethullahçı çetenin Hasdal esirlerinden emekli Deniz Kurmay Albay Ali Türkşen'den geldi. Youtube kanalı Simurg TV'de dün yayınlanan yayında 2020 YAŞ'ı ile ilgili konuşan Türkşen, "45 dakikada ne konuşabilirsiniz diye merak ediyorduk. Herhalde 45 dakikada 'nasılsınız iyi misiniz, hanımefendiler nasıl, çoluk çocuk nasıl' falan gibi bir konuşma geçmiştir. Çünkü 45 dakikada 45 kişiyi konuşamazsın ama terfilerin tamamı konuşulmuş. Çok güzel" dedi. toplumsal.com.tr

TSK KENDİ KARAR VERMEDİ Mİ?
TSK'nın Suriye'de ve Libya'da bulunduğunun, Ege'de ciddi sorunların yaşandığının, Akdeniz'de ciddi çabalar içinde olduğunun altını çizen Türkşen, "Ve bu süreç içerisinde Türk Silahlı Kuvvetleri'ne 'senin bu 624 albayla çalışmaya ihtiyacın yok. Ben bunları istemiyorum' dendi" ifadelerini kullandı. Bunun üzerine yayın editörünün "TSK kendi karar vermedi mi" sorusu üzerine kendisine gelen bir haberi paylaştı.

Aldığı bilgiye göre 624 albayın tasfiyesi öncesi kuvvetlerde hiçbir hazırlığın yapılmadığını söyleyen Türkşen, "Bu 624 albayın amirlerinin tasfiyelerle ilgili bir haberleri olmadığı gibi talepleri de yok. Kuvvetlerde de bununla ilgili bir çalışma da yok" ifadelerini kullandı.

'BİZİM DE HABERİMİZ YOK, LİSTE GELDİ'
Amirlerin de bu karar karşısında şaşkına döndüğünü söyleyen Türkşen, "O yüzden de telefon açıp ilgili yerlere soruyorlar, 'bize söyleseydiniz bari' diyorlar. Amirler de 'Valla bizim de haberimiz yok, bize de liste geldi bu isimleri TSK'dan ayıracaksınız diye' diyorlar" diye konuştu. toplumsal.com.tr

Ali Türkşen, bu listenin nereden geldiğinin sonulması üzerineyse "Milli Savunma Bakanlığı'ndan gelmiştir, nereden gelecek" dedi.

Türkşen'in albayların tasfiyesine dair açıklamaları şöyle: