Toplumsal Haber Merkezi

AKP, Diyanet eliyle Türkiye'nin dört bir yanında yaygınlaştırdığı 4-6 yaş Kuran kursları için ataklarını hız kesmeden devam ettiriyor. Amaç, 4-6 yaş kursların anaokullarının yerine geçirilerek 'zorunlu eğitim' haline getirilmesi. İmam hatipleştirme operasyonunun bir sonraki adımını bu proje oluşturuyor...

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Şahinbey ilçesindeki 4-6 yaş arası Ravza Kuran Kursu'nun açılışındaki konuşmasında, "4-6 yaş arası çocuklar, Rabbini, Peygamberini, vatan, millet, bayrak sevgisini, saygıyı ve sevgiyi öğrenecek. İlahiyat lisans, ön lisans mezunu hocalarımız mezun olduktan sonra görevlerinin üzerine Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Müdürlüğü ile birlikte yapmış olduğumuz 360 kredilik pedagojik formasyon sertifikasını tamamlayarak burada destek verecek" dedi.

Erbaş, “Salgın öncesi 200 bine yakın çocuğumuzla bu eğitimleri yapmıştık. Uzaktan eğitimle yapmış olsak da yüz yüze eğitimin yerini tutmuyor. Artık camdan cama değil, candan cana eğitim yapacaksınız. Bu açtığımız kursun ülkemiz, milletimiz için hayırlı olduğunu her vesileyle ifade ediyoruz” dedi.

ERBAŞ 'SON DAKİKA GOLÜ' ATMAK İSTİYOR
Erbaş, çocukların 7 yaşa gelinceye kadar iyi insan nasıl olunacağını öğrenmesi gerektiğini dile getirerek, "Allah, iyileri sever. Bizim amacımız yeryüzünde Rabbini, Peygamberini tanıyan, barış, sevgi, huzur nedir, birlikte yaşama tecrübesi nedir, farklı düşünenlere karşı hoşgörü nedir, bunları hazmetmiş bir toplum ortaya çıkarmak. Bu toplumun temellerini 7 yaşına kadar atmak gerekiyor. Peygamber Efendimizin 7 yaşa dikkati çekmesinin hikmeti de buradan gelmektedir. İnşallah bu hikmet doğrultusunda çalışmalarımıza devam edeceğiz" diye konuştu.

'BURASI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM'MİŞ...
Vali Davut Gül de burada yapılanın okul öncesi eğitim olduğunu, diğerlerinden farkının ise Kur'an-ı Kerim eğitimi verilmesinden oluştuğunu belirtti. Ayrıca müftülük eliyle dini değerlerin öğretildiğini anlatan Gül, "Dinin doğru öğretilmesi, öğrenilmesi, gelecek kuşaklara bırakacağımız en büyük emanet. Burada Diyanet İşleri Başkanlığı başta olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Hayırseverlere müteşekkirim. Doğru yere hayırlar yapıyorlar. Allah sayılarını arttırsın." ifadelerini kullandı.

ANA SINIFLARININ YERİNE GEÇİYOR
Benzer bir 4-6 yaş arası Kuran kursu geçen ay Muş'ta açılmıştı. Kursun açılışında konuşan İl Müftüsü Lütfü İmamoğlu, bu projeyi Milli Eğitim'le birlikte geliştirdiklerini söylemişti. Müftü, bu kurslara giden çocukların Milli Eğitim'in anaokullarına gitmesine gerek kalmadan 1. sınıfa başlayacağını duyurmuştu.

'MİLLİ EĞİTİM'İN BİZE VERDİĞİ ŞİFREYLE...'
Bu kursu bitiren çocukların direk ilkokul 1. sınıfa yaptırabileceğini kaydeden İmamoğlu, şunları ifade etti:

Burada bizim yavrularımız Allah'ı, peygamberi, kitabı öğreniyorlar. Yeme içme adabını öğreniyorlar, küçük küçük ilahiler öğrenmeye çalışıyorlar. Namaz nasıl kılınır? Abdest nasıl alınır? onları sıkmadan anlayacağı bir üslupla vermeye çalışacağız. Bunun yanında da önümüzdeki dönemde ilkokula kayıt olacak çocuklarımıza aynı zamanda alfabeyi de öğretmeye çalışıyoruz. El becerilerini kazandıracağız ve en önemlisi de bizim kurslarımıza kayıt olan bir öğrenci Milli Eğitimle ortak projemiz olduğundan dolayı, Milli Eğitimin bize verdiği şifre ile sanki bir okulun öğrencisiymiş gibi kayıt oluyor. Burayı bitiren bir öğrenci artık Milli Eğitimin ana sınıfına gitmeden direk ilkokula 1. sınıfa kaydını yaptırabilecektir. Heyecanlıyız, dersimize, iyi çalışıyoruz inşallah bu eksikliği Muş'ta gidermiş olacağız vatandaşlarımızdan güzel bir katılım var.