Dinayet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Diyarbakır Dini Yüksek İhtisas Merkezi’nde düzenlenen programda katıldı. Erbaş, ‘irşat çalışmalarının arttırılması gerektiğini’ söyleyerek, “Gençlerimizi batıl anlayışlara kaptırmayalım. Çocuklarımızı İslam’ın dışındaki ideolojilere, inançsızlığı pompalayan, ateizmi, deizmi, zerdüştlüğü pompalayan bir takım örgütlere, yapılara kaptırmayalım. Kaptırırsak bu bizim için çok büyük bir vebal olur” dedi.

Erbaş, “Biz ne kadar din-i Mübin’i İslam’ın sahih kaynaklardan öğretilmesine gayret edersek ve öğrendiğimiz ilmi irşada dönüştürürsek her karış toprağında ilim fışkıran bu güzel beldeler, bu güzel şehirler inşallah daha güzel olacak” ifadelerini kullandı.

İslam’ın Hazreti Ömer döneminde Anadolu topraklarına geldiğini söyleyen Erbaş, “Camileriyle, medreseleriyle bu topraklar, bu medeniyetin en zengin dönemleri yaşamasına vesile oldu. Anadolu topraklarının meşalesi işte bu beldede yakıldı. Yakılan bu meşale ilimle, irfanla bilgiyle, hikmetle diğer yerlere götürüldü” dedi.