Demokrasi ve Atılım Partisi Partisi İstanbul İl Başkanlığı'nın Yenikapı'daki Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi'nde düzenliği “İstanbul İftarı”, Genel Başkan Ali Babacan Babacan ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun katılımlarıyla gerçekleştirildi.

İftar öncesinde konuşan Babacan, “Bir yandan ülkemizin haline üzülüyoruz, öte yandan da hemen yanı başımızdaki coğrafyaya bakıyor ve şükrediyoruz. Ne olursa olsun, çok çalışmak zorundayız. Ama emrolunduğu gibi dosdoğru çalışmak zorundayız. Bu büyük ülke, bu güzel ülke her türlü zorluğu aşabilecek güce sahiptir. Yeter ki adaletle yönetilsin, yeter ki istişareyle yönetilsin, yeter ki isabetli kararlarla yönetilsin. Yeter ki ülkemizde özgürlükler yaşansın, yeter ki demokrasimiz güçlü olsun” dedi.

'TÜRKİYE, BÜYÜK BİR KARAR ANINA DOĞRU İLERLİYOR'
Türkiye'nin adım adım seçime yaklaştığını belirten Babacan, şu ifadeleri kullandı:

* Türkiye, büyük bir karar anına doğru ilerliyor. Türkiye’yi karış karış geziyorum. Sokaklara bakıyorum; sokaklar sandık gününün iple çekiyor. Sokağın sesi, DEVA Partisi diyor. İşte o yüzden, bu güveni boşa çıkartmamak için, canla başla çalışmak zorundayız.

* Sandık gününe az kaldı. O gün geldiğinde, oy kullanmak üzere kabinin içine giren dertli vatandaşımızı dermansız bırakmamak için çalışmak zorundayız.

* İki gün önce açıkladım, tekrar hatırlatıyorum: Deva Partisi, bu seçimlere kendi adıyla sanıyla, kendi şanıyla namıyla, kendi logosuyla, amblemine girecektir.

* Tekrar hayırlı uğurlu olsun diyorum. O kurtuluş gününde, mührü damlaya öyle bir basacağız ki, Ankara’da, Beştepe’de birileri yerinden zıplayacak arkadaşlar.

'TAM DEMOKRASİ HEDEFİNE DOĞRU EMİN ADIMLARLA YÜRÜYORUZ'
“Biz, boş kavgalarla, laf oyunlarıyla oyalanmıyoruz, daima ileriye bakıyoruz” diyen Babacan, sözlerine şöyle devam etti:

* Somut çözümler için çalışıyor. Tam demokrasi hedefine doğru emin adımlarla yürüyoruz. Özgürlük için, adalet için, zenginlik için çalışıyoruz. Adaletin, merhametin yere düşürülmesine asla izin vermeyeceğiz. Türkiye’yi öfkeye teslim etmeyeceğiz.

* Türkiye’yi rövanşların ülkesi de yapmayacağız. Ülkemizi hep beraber yükselteceğiz. Hep beraber sahip çıkacağız. Bu güzel ülkeyi sahipsiz bırakmayacağız. Adaletin olmadığı tek bir yola dahi girmeyeceğiz. Demokrasimizi güçlendireceğiz.

Türkiye'nin ‘muhafazakar’, ‘sosyal’, ‘liberal’ ve ‘milliyetçi’ demokratlarını Deva Partisi çatısı altında birleşmeye davet eden Babacan, “Ben, milletimizin vicdanına ve iradesine güveniyorum” dedi.

'BİZ ALTILI MASADA BUNUN İÇİN EL ELE VERDİK'
Deva Partisi'nin Meclis seçimlerden zaferle çıkacağını kaydeden Babacan, şunları söyledi:

* Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 6'lı masanın adayı, büyük bir zafer kazanacak inşallah. Ben, buna inanıyorum. Bu iş çözülecek arkadaşlar, çözülecek. Biz, altılı masada, demokrasimizi kurtarmak için el ele verdik.

* Türkiye’yi güçlendirmiş parlamenter sisteme geçireceğiz. Türkiye’yi sağ salim barış, özgürlük ve adalet limanına ulaştıracağız. Sandıklara hep beraber sahip çıkacağız. Tarihi sorumluluğumuzu layıkıyla yerine getireceğiz.

* Seçimlerden sonra, tüm dünya Türkiye’yi konuşacak. Seçimlerden sonra tüm dünya, Deva Partisi’ni konuşacak. Türkiye’nin yıldızı parlayacak inşallah, parlayacak. Bu açlık, bu yoksulluk, bu adaletsizlik, bu umutsuzluk sona erecek. Tüm Türkiye'nin yüzü gülecek arkadaşlar.