AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, dün Ankara’da Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Konser Salonu Açılış Töreni’nde açıklamalarda bulunmuş ve koronavirüs salgını kapsamında bugüne kadar 156 ülkeye ve 9 uluslararası kuruluşa yardım sağlandığını söylemişti. 

"Bazı ülkelere bütçe desteği sağlamaya çalışıyoruz" diyen Erdoğan "Salgın nedeniyle ekonomik sıkıntılarla karşı karşıya kalan bazı ülkelere bütçe desteği vermeye çalışıyoruz. Özel sektörümüz de kamusal alanlardaki çabalarımıza katkı sağlamaktadır" ifadelerini kullanmıştı.

Düzce’de partisinin il kongresinde konuşan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarını sert bir dille eleştirdi. Babacan "artık şuur falan kalmamış" dediği açıklamasında "Bu ülkedeki bütün sorunları çözdünüz, parayı koyacak yer bulamıyorsunuz herhalde gidip başka ülkelerin pandemi ile ilgili mücadelelerine yardım ediyorlar. Bu olacak şey mi? Niye, Bir hükümet bunu niye yapar? Şöyle bir düşünün. Bir hükümet bunu niye yapar? Bir ülkenin hükümeti zaten kıt kaynakları niye gider başka ülkelere dağıtır. Anlıyoruz ki artık şuur falan da kalmamış. Ekonomi çökmüş, vatandaş aç biilaç yaşıyor. Madem paranız var, bu vatandaştan ne istiyorsunuz? Hala 'vergi vergi’ diye yakasına niye yapışıyorsun bu esnafın?” diyerek tepki gösterdi.

RTÜK'ün Habertürk'e CHP milletvekili Ali Mahir Başarır'ın Tank ve Palet Fabrikası'nın Katar'a peşkeş çekilmesini eleştirdiği konuşmasından dolayı verdiği ceza hakkında da açıklamalarda bulunan Babacan, "basının baskı ile karşı karşıya kalması, demokrasi için bir tehdittir" dedi. RTÜK'ün AKP'nin elinde ideolojik denetim aracı haline dönüştüğünü belirten Babacan, RTÜK maalesef durmadan kanallara ceza yağdırıyor. Ve geçtiğimiz gün de biliyorsunuz Habertürk televizyonu RTÜK tarafından cezalandırıldı. Biz halkımızın haber alma hakkının ve basın özgürlüğünün çoğulcu demokrasi için bir zorunluluk olduğunu söyleyip duruyoruz" dedi.