Komisyondan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Tülay Hatimoğulları imzasıyla yapılan yazılı açıklamada, “Alevilere yönelik tehdit, hakaret ve saldırılara her geçen gün bir yenisi daha ekleniyor” denildi.

Saldırıların cezasızlık yüzünden arttığına vurgu yapılan açıklamada, “Alevilere yönelik bu tür tehdit içerikli saldırıları yapanlar etkili bir soruşturmaya tabi tutulmadıklarından dolayı, saldırılarını sürdürmektedirler. Alevilere yapılan hakaretleri fikir özgürlüğü kapsamında değerlendiren siyasallaşmış yargı kararları da saldırganları cesaretlendiriyor” diye belirtildi.

bMaraş, Çorum ve Sivas katliamlarının faillerinin cezalandırılmadığı anımsatılan açıklamanın devamında şunlar belirtildi: “Katillerinin dahi cezalandırılmadığı bir ülkede Alevilere karşı her türlü nefret suçunun ve hakaretin rahatlığı nedeniyle, Alevilere yönelik tehditlerin boyutları her geçen gün artarak devam ediyor. Failleri koruyan kararlar, Alevileri ülkede, ‘güvercin tedirginliğiyle’ yaşamak zorunda bırakıyor. Alevi vatandaşlara yapılan sözlü, yazılı ve fiziki saldırıların artmasının en önemli nedeni, kullanılan ayrımcı siyasi dil ve tek adam rejimine ait kamu otoritesinin işlenen nefret suçlarına karşı etkili tepki göstermemesidir. İstanbul Pendik'teki bu saldırıyı gerçekleştiren saldırgan veya saldırganların derhal bulunup, etkili bir şekilde yargılanmasını bekliyor, saldırıyı bir kez daha en sert biçimde kınıyoruz.”

'EVLERİNE ÇARPI İŞARETİ KONULAN AİLELER AKLINA MARAŞ KATLİAMI'NI GETİRİYOR'
ARTI TV'ye bağlanan HDP İstanbul Milletvekili Ali Kenanoğlu ise şunları söyledi:

29 Şubat 2012’den bu tarafa 36 vaka meydana geldi. Biz bütün bu vakaları sıralayarak İçişleri Bakanlığı’na 3 Aralık 2019 tarihinde soru önergesi verdik. Bütün bunların akıbetini sorduk. 

Almanya’da Nazi işareti ne anlama geliyorsa Türkiye’de çarpı işareti Aleviler o anlama geliyor. Çarpı işareti Maraş’ta önce Alevilerin evlerinin işaretlenerek katliama uğramalarının sembolüdür. Evlerine çarpı işareti konulan aileler akllarına Maraş katliamını getiriyor.