Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun kurduğu Gelecek Partisi’nin kurucular kurulunda yer alan Doğan Demir, Alevi Kültür Dernekleri (AKD) Genel Başkanlığı görevinden istifa etti. Demir, Alevi Bektaşi Federasyonu’ndaki görevlerini de bıraktı.

Doğan Demir sosyal medyada yaptığı paylaşımda, "Sevgili dostlar yeni kurulan partide görev almamdan dolayı, parti kurulmadan üç gün önce yaptığımız GYK toplantısında aldığım karar gereği bugün itibarıyla hem ABF’deki gorevimden hem de Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanlığı’ndan istifa ettim. Pazartesi günü yapılacak GYK toplantısında yönetim kurulundaki yol arkadaşlarım kendi aralarında yeniden görev dağılımı yaparak yola devam edecekler. Bugüne kadar birlikte yol aldığım bütün canlara, emek veren, katkı sunan, bana yoldaşlık yapan herkese sonsuz teşekkür ederim. Süreçle ilgili gerekli detaylı açıklamayı kamuoyuyla paylaşacağım." diyerek istifa kararını duyurdu.

PİR SULTAN DERNEĞİ TEPKİ GÖSTERDİ
Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Merkezi ise Doğan Demir'in Davutoğlu'nun partisinde yer almasına yazılı açıklama ile tepki gösterdi. Demir'in kararından dönmesi için çağrı yapılan açıklamada, “Doğan Demir derhal bu yanlıştan dönmeli ve Alevi halkından özür dilemelidir” denildi.

Açıklama şöyle:

“Aleviler Yezide destek vermeyecek tarihsel bilince sahiptirler. Çünkü Alevilik şerefli bir duruştur. Yakın tarihin en barbar örgütü IŞİD için “öfkeli gençler” diyen, 10 Ekim katliamından sonra ”Bombalar patladıkça oylarımız artıyor” diyen, stratejik derinlik projesinin sahibi, Suriye’de milyonlarca insanın katline sebep olan Ahmet Davutoğlu parti kurdu.

Hırsızlar çalarken değil paylaşırken kavga edermiş…

Ülkemizi ve başta Suriye olmak üzere, Libya, Irak vs bir çok ülkeyi kan gölüne çevirip yağmalayan, milyonlarca çocuğu açlığa mahkum edip yüzbinlerce kadına tecavüz edilmesine neden olanlar, şimdi de ülkede demokrasi yok, adalet yok diye nutuk atmaya başlıyor.

Davutoğlu “eski” ortağı AKP’ye diyor ki; “Ben ne yaptımsa selefi, cihatçı örgütler, vakıf ve dernekler için yaptım, ama Tayyip Erdoğan hep bana hep bana diyor nerede adalet”.

Bir kere daha gördük ve anladık ki, Yezit Kerbela'da değil. Ama Hüseyin de her yerde. Davutoğlu’nun peşine takılanlar, siyasetine ortak olanlar, Suriye’de Alevi katliamlarına, Rojava katliamlarına, 10 Ekim'den, Ezidi kadınlarının pazarlarda satılmasına kadar bir çok insanlık suçuna da ortak oluyor demektir.

Alevi Kültür Dernekleri yönetimi ve üyesi canlar; Alevilik'te Yezid'e biat yoktur, Alevilik'te Hüseyin’e ihanet kabul edilemez, Aleviler Yezid'in kılıcını yalamaz! Doğan Demir derhal bu yanlıştan dönmeli ve tüm Alevi halkından özür dilemelidir. Bunu yapmıyorsa derhal ABF’den (Alevi Bektaşi Federasyonu) istifa etmelidir. Her yeri Kerbela'ya çevirenler, demokrasiden, kardeşlikten bahsedemez. Herkes safını belirlesin. Ya Hüseyin ya da Yezid..!”