İzmir'in Gaziemir ilçesine bağlı Yeşil Mahallesi'nde oturan Alevi ailenin evinin duvarına "Defol Alevi" yazılarak çarpı işareti konuldu. Kimliği belirsiz kişilerce yapılan yazıyı fark eden aile, karakola giderek şikayette bulundu. Alevi aileye yapılan bu tehdide sosyal medya kullanıcıları da tepki gösterdi.

Athena Grubu'nun solisti Gökhan Özoğuz'da Twitter hesabından bir paylaşımda bulunarak söz konusu olaya tepki gösterdi. Özoğuz "Aleviyim" etiketi altında "Bu Coğrafyanın hamuru Alevi erkânında yoğurulmuştur! Kapıları işaretleyenler hainlik edenlerdir! Ayrıca Sünni ve Alevi ayrımı, ülkemizin içine atılmış en büyük virüslerdendir. Yapaydır! Yemeyelim artık şu lokmaları. Biz Türkiyeyiz!" dedi.

NE OLMUŞTU?
İzmir’in Gaziemir ilçesine bağlı Yeşil Mahallesi’nde oturan Kars Sarıkamış’lı Alevi ailenin evinin duvarına ‘Defol Alevi’ yazılarak çarpı işareti konuldu. Kimliği belirsiz kişilerce yapılan yazıyı fark eden aile karakola giderek şikayette bulundu.

Olaya ilişkin konuşan baba Bayram Şenal 25 yıldır bulundukları mahallede kimse ile husumetlerini olmadığı belirterek, olay yerine gelen polislerin kendilerine, ‘Sarhoşların işidir’ dediğini aktardı. 25 yıldır aynı mahallede yaşadıklarını ve böyle bir olayla karşılaşmadıklarını dile getiren Şenal, belediye başkan yardımcısının kendilerini darp etmesinden sonra olayın yaşandığına dikkat çekti. Şenal ailesi olayın çocuk işi olduğuna inanmadıklarını ve olayın takipçisi olacaklarını vurguladı.