Düzce Direnişçisi mimar Alev Şahin, 4 Haziran’da Ankara Adliyesi’nde görülecek olan duruşmasına ilişkin dayanışma çağrısı yaptı.

KHK ile 13 yıllık işine son verilen öğretmen Mehmet Dersulu ve mimar Alev Şahin 13 Ağustos 2020'de Acun Karadağ, Armağan Özbaş, Mahmut Konuk ve Nazan Bozkurt ile birlikle gözaltına alınmış ‘yoğun eylem yapmak’ gerekçesiyle 8 günlük gözaltı süresinin ardından tutuklanmıştı.

Ankara'da görülen ilk duruşmalarında mahkemeye getirilmeyen Yüksel Direnişçilerinden Mahmut Konuk ve Armağan Özbaş serbest bırakılmış, diğer direnişçiler ise SEGBİS dayatması nedeniyle savunmalarını dahi gerçekleştirememişlerdi. 27 Ocak'ta görülen ikinci duruşmada öğretmen Acun Karadağ tahliye edilmiş Alev Şahin, Nazan Bozkurt ve Mehmet Dersulu'nun tutukluluğuna devam kararı verilmişti.

5 Nisan’da ise Yüksel Caddesi davasında yargılanan Nazan Bozkurt tahliye edilmiş, diğer eylemciler Alev Şahin ve Mehmet Dersulu’nun ise tutukluluğunun devamına karar verildi. Duruşma 4 Haziran'a ertelendi. 

Duruşmalarına sayılı günler kala, Kayseri Kadın Kapalı Hapishanesi’nde tutsak bulunan Şahin, yakınları ile yaptığı telefon görüşmesinde duruşmaya dayanışma çağrısında bulundu. Konuşmasına Adnan Yücel’in ‘Acıya Kurşun İşlemez’ şiirinden bir alıntıyla başlayan Düzce Direnişçisi Şahin, şu ifadelere yer verdi:

"Yıldızlar ve sular tanıktır bize

Aç ve kavruk bir memeden

Direnmeyi yudum yudum emen

Bir çocuk gibi öğrendik

Ve direndik..."

Ve tutsak edildik işimizden, ekmeğimizden vazgeçmediğimiz için. Sırf bu nedenle iftiralarla, soyut iddialarla hak arama mücadelemiz kriminalize edilmek istemiyor. Oysa direnişimizin masumiyetine yıldızlar ve sular kadar sizler de tanıksınız. Bir yanım sizlerledir dostlar, bir yanım İşkencedere’de direnen kadınlarımızla, bir yanım Boğaziçili gençlerledir, bir yanım emperyalizme boyun eğmeyen Filistinlilerledir.

Biliyorum türkülerinizin ezgisindeyim şimdi. Yüreğinizin her atışında, başınızın eğilmezliğindeyim. Sizler de şuramda sol yanımda gümbür gümbür atan cevahirin içindesiniz.

Ekmek kavgamızın haklılığında buluştuğumuz gibi, bu haklılığa atılan iftira ve yalanın karşısında gerçek ve doğrunun hikayesinde buluşalım.

4 Haziran saat 10.00’da karanlığı birlikte aydınlatalım. Sevgi ve selamlarımla...

Sanatçı Pınar Aydınlar da sosyal medya hesabından Mehmet Dersulu ve Alev Şahin’le dayanışma mesajı paylaştı.

“En zor koşullarda dahi direnmekten vazgeçmeyen Yüksel Direnişçilerinin onurlu direnişini selamlıyorum” diyen Pınar Aydınlar, “Alev Şahin ve Mehmet Dersulu 4. kez hakim karşısında olacaklar. 4 Haziran günü mahkemeye çıkacak olan arkadaşlarımızın onurlu direnişini selamlıyorum. Bir kez daha demek isterim ki alın terinin ve ekmeğin ardında durmak, onun haklı mücadelesini vermek asla suç olamaz. Direnenlere bin selam olsun.” ifadelerine yer verdi.