Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim Giriş Sınavı bugün 81 il merkezinde yapıldı. Sınavda sorulan ‘Selfie’ sorusu ise sosyal medyaya damga vurdu.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını tedbirleri kapsamında ertelenen Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) bugün (21 Şubat Pazar) yapıldı.

81 il merkezinde yapılan sınavda adaylar 100 sorudan oluşan sayısal ve sözel testleri 150 dakikada tamamlamaya çalıştı. Sınavda sayısal testte 49. soruda yer alan ‘selfie’ sorusu ise sosyal medyada gündem oldu.

Adaylara, manzarayı arkasına alıp fotoğraf çeken Berna adında bir kadının görüntüsü verilip, telefonda hangi görsel görünür şeklinde bir soru yöneltildi. Manzarada üçgen, daire, kare gibi cisimlerin yer aldığı soru, sosyal medyada gündem oldu.

SINAV SONUÇLARI İNTERNET ÜZERİNDEN ÖĞRENİLECEK
Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik/Y.U. Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden, mobil uygulamalarından öğrenebilecek.

Sınav sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek. İnternet sayfasındaki Sonuç bilgileri, hem Türkçe hem de İngilizce olacak. Sonuçlarda, adayların sınavın bölümlerine ait doğru ve yanlış cevap sayıları, ALES puanları ve bu puanlara göre başarı sıraları yer alacak. Sonuçların açıklanacağı tarih ise henüz duyurulmadı.

Sınavdan alınan puanlar ise açıklandığı tarihten itibaren 5 yıl geçerli olacak.