Mardin Mazıdağı'ndan Sakarya'ya giden 16 fındık işçisi, bu sabah patronun ve köylülerin saldırısına uğradı. Fındık işçileri, saldırı sonrası memleketlerine dönmek için yola çıktı.
 
Saldırıya uğrayanlardan Barış Demir, Mezopotamya Ajansı'na yaptığı açıklamada saldırıdan önce patronla aralarında bir sorun olmadığını belirterek “Biz sabah çalışmak için bahçeye gittik. İşveren gelip, ‘köpek sürüsü’ diye laf söyledi. Bunun üzerine bahçeden çıktık” dedi.

Bahçeden çıktıkları için patron tarafından “Siz burayı memleketiniz mi sandınız burası bizim” şeklinde tehdit edildiklerini aktaran Demir, “Bunun üzerine bize saldırdılar. 8 kişi 3 kişiye sopalarla saldırdı” dedi.

Saldırıdan sonra işçiler memleketlerine dönmek için yola çıktılar.

VALİLİK SALDIRIYI İNKAR ETTİ
Saldırı sonrası paylaşılan fotoğraf ve videolar sosyal medyada gündem oldu. Yurttaşlar tepkilerini #sakaryadaişçileresaldırı etiketiyle dile getirirken Sakarya Valiliği'nden saldırıyı inkar eden bir açıklama geldi. "İddialar asılsız" diyen Valilik "Fındık bahçesinin sahipleri arasında arbede yaşanmıştır. Konunun sosyal medyada iddia edilen olayla bağlantısı yok" ifadelerini kullandı.