Avrupa Birliği'nin seyahat kısıtlamasıyla ilgili kararı hakkında konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bazı ülkelere jest yapılırken Türkiye'ye haksızlık edildiğini savundu.

Çavuşoğlu "Bu kriterler ortaya konulduğunda Türkiye'ye haksızlık edildiğini, bazı ülkelerin siyasi ilişkileri iyi olduğu için o ülkelerde rakamlar iyi olmadığı halde jest yapıldığını görüyoruz. Oysa yanlış bir jest. Yani kendi vatandaşının sağlığını riske ederek, başka ülkelere şartları iyi olmadığı halde jest yaparsanız ve şartları iyi olan Türkiye'yi görmezden gelirseniz, o zaman kendi vatandaşınız da kendi basınınız da isyan eder" dedi. Çavuşoğlu "Almanya Dışişleri ve İçişleri bakanları ile görüşmelerim oldu. Yaptığımız görüşmelerin neticesini inşallah alacağız" diye ekledi.

Çavuşoğlu maske hibe ettikleri ülkelerden turist akını olacağını sanmış: Hayal kırıklığına uğradık

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile birlikte Antalya'nın Alanya ilçesinde düzenlenen "Sağlıklı Turizm, Güvenli Kent" toplantısında konuşan Çavuşoğlu, Türkiye'nin aldığı tedbirler sayesinde Covid-19 ile mücadelede en başarılı ülkelerden biri olduğunu savundu. 

130 ÜLKEDEN 90 BİN YURTTEŞ GETİRİLDİ
Çavuşoğlu "Aldığımız tedbirler sayesinde koronayla mücadelede en başarılı ülkelerden biri olduk. Dünyada en iyi sağlık sistemine ve altyapısına sahip ülkelerden biriyiz" dedi. Bugün itibarıyla 137 ülkeye tıbbi yardım gönderildiğini söyleyen Çavuşoğlu bu süreçte 130 ülkeden 90 binden fazla yurttaşın ülkeye getirildiğini, 90 ülkenin 230 bin yurttaşının da Türkiye'den tahliye edilerek ülkelerine dönmesine katkı sağlandığını açıkladı.

'AVRUPA'YA KIYASYLA DAHA AZ VAKAMIZ VAR' SAVUNMASI
Toplantıda konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy da, Sağlık Bakanlığı'nın 1 Haziran'dan itibaren bölge bazında toplam ve günlük vaka sayılarını açıklamaya başladığını belirterek, şunları kaydetti:

Bu bağlamda baktığımızda Türkiye'nin turizm kentlerinin olduğu yerlerdeki rakamlar Avrupa ile kıyaslandığında hemen hemen en düşükler içinde. Türkiye'de oturtmuş olduğumuz (Güvenli Turizm Sertifikasyon Programı) sertifikasyon sistemini hem büyükelçilere hem yabancı basın mensuplarına yerinde deneyimleme şansı verdik. Bizzat kendi ağızlarından, 'Çok başarılı bir sistem, detaylı çalışılmış bir sistem, lütfen bizim ülkemizde de uygulanması için destek verir misiniz?' diye bizden talep ettiler.