Geçtiğimiz günlerde İBB'nin yeni taksi teklifi üçüncü kez Bakanlık ve esnaf odaları temsilcilerinin oylarıyla reddedilmişti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da alınan bu karara tepki göstermiş "İstanbul'un talebi olan yeni taksi sistemi, talimatlarla verdirilen oylarla UKOME'de reddedildi. Bu ret kararı teklifin tekrar gelmesine mani değil. 16 milyon İstanbullu’ya ve binlerce taksi sürücüsü esnafımıza verdiğimiz sözün takipçisiyiz. Doğru, er geç karşılığını bulur“ demişti.

'İmamoğlu'nun aklında cumhurbaşkanlığı var'

Gazeteci Cüneyt Özdemir, YouTube sayfasından İBB’de yaşanan bu süreci değerlendirdi. İmamoğlu’nun aklında cumhurbaşkanlığı olduğunu iddia eden Özdemir ‘’İstanbul’da 5 tane galericiyle baş edemiyorsun, Doğu Akdeniz’de ne yapacaksın, Ortadoğu’da, AB’de ne yapacaksın?” ifadelerini kullandı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a da değinen Özdemir, “Ankara’da destan yazıyor. Orada engellemiyor mu Ak Parti, 10 katı engelliyor. Mesele çözüm üretebilmekte” dedi.

Cüneyt Özdemir’in bu açıklamalarına ilk tepki gazeteci Emin Çapa’dan geldi. Cüneyt Özdemir’in de ‘AKtroll ve yandaş’ neden katıldığını merak eden Çapa, ‘’AKP, Mansur Yavaş, başarılı algılansın (ki başarılı) ve CB adayı olsun istiyor" dedi.

Yavaş’ın adaylığının ardından AKP’nin Kürt seçmene kara propaganda yapacağını ve Yavaş’a oy verilmesini engelleyeceğini belirten Çapa böylelikle ‘tek adam’ dönemine devam edileceğini belirtti.

AKP neden İmamoğlu’ndan korkuyor?

Gazeteci Emin Çapa, AKP’nin İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan korktuğunu ve bunun da iki nedeni olduğunu belirtti.

Çapa’nın açıklamaları şu şekilde:

Burada olay Sn Yavaş'ın başarısını tartışmak değil. Ama AKP niye Sn İmamoğlu'ndan bu kadar korkuyor? Bunun iki nedeni var;

1) Kürtlerin gönül rahatlığıyla oy verebileceği bir aday.

2) Karadeniz'de Sn Erdoğan dışında ilk kez bir başkası heyecan yarattı.

İptal edilen İstanbul seçimi sonrasında Sn İmamoğlu'nun yaptığı Karadeniz gezisindeki kalabalıkları ve ilgiyi hatırlayın. Bu kalabalığı Sn Erdoğan dışında kim toplayabilir Trabzon'da? Sn İmamoğlu'na AKP saldırısını, Kürt oyları ve bu fotoğraflarla birlikte okuyun. AKP telaşlı

Emin Çapa Cüneyt ÖzdemirEmin Çapa Twitter