İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Tekirdağ’ın Malkara ilçesinde esnafı ziyaret etti. Akşener, mikrofonu vatandaşlara uzatarak söz verdi.

Akşener, bir yurttaşın “Belediye Başkanımız ondan daha çok yardım yapıyor” sözlerine karşılık “Cumhurbaşkanının çok derdi var. O kadar çok çok… 5 maaş alan danışmanlar var, 11 maaş alan danışmanlar var. Şimdi kendi maaşına da yüzde 40 zam yapıyor, geçinemiyor. 140 bin lira ile geçinemiyor, ne yapsın? 13 uçak var. İtibardan tasarruf olmaz. Senin çocuğun işsiz, 5 maaş alan, 10 maaş alan danışman var. Bu reva mı kardeşim? Elbet haram olsun, zıkkım olsun” yanıtını verdi.

'BİZ EMEKLİLER AÇIZ'
Akşener’in Mikrofon uzattığı bir yurttaş, “Biz emekliler açız. Et alamıyoruz, rahatsızız doktora gidemiyoruz. Hani Tayyip baba nerede? Ne olursunuz, ölüyoruz artık, bizi kurtarın” diye konuştu. Bu sözler üzerine Akşener, “İşte bu da emekli bir ablamız. 2 bin 500 lira maaş alıyordur 2 bin 500 liralık maaşla et de alamaz, elektrik parası da ödeyemez, hiçbir şey yapamaz” karşılığını verdi.

Akşener, “Bu sene Nisan ayında son gübre atılacaktı, atılamadı. İlaç atılacaktı, atılamadı. Anadolu’yu geziyorum ben, tarlaların aralarından geçiyorum, yabani otlar sarmış, ekinlerin boyu küçücük. Ağlayarak gebe hayvanını kesime gönderdiğini söyleyen besici gördüm, ağlayarak süt ineğini kesime gönderen süt üreticisi gördüm, ağlayarak ‘bu sene ekin alamayacağız’ diyen çiftçi gördüm. O dükkanların içinde ağlayarak bu gece ne pişireceğini bilmeyen kadınlar gördüm. Asgari ücretle çocuğunu okutmak konusunda ne yapacağını bilemeyen babalar gördüm” diye konuştu.

Akşener sözlerine, “El ele, kalp kalbe verip bu harami düzeni, demokrasiyle, oylarınızla, sandıkta emekli edeceğiz inşallah. Ondan sonra da en düşük emekli maaşı asgari ücret kadar olacak. Asgari ücret zamlarla karşılaştığı zaman eğilmeyecek, bükülmeyecek derecede olacak. Hepimizin cebinden aldı Hariri’nin cebine koydu. Buna karşılık çiftçinin Nisan ayındaki gübresini bedava verebilirdi, vermedi. Bu bir harami düzendir. Bu bir haram düzenidir. El ele verip birlikte bitireceğiz” şeklinde devam etti.