İyi Parti’nin İstanbul Esenyurt’daki parti karavanına 20-25 kişilik bir grup tarafından saldırı düzenlendi. Saldırıda yaralanan iki partiliden birisi hastaneye kaldırıldı. Partinin basına yaptığı açıklamada saldıranlar arasında MHP üyeleri olanların da bulunduğu iddia edildi.

İyi  Parti Genel Başkanı Meral Akşener, saldırının gerçekleştiği Esenyurt ilçe teşkilatını ziyaret ederek saldırganlara meydan okudu. Ziyaretin sona ermesinin ardından bölgeden ayrılmak üzereyken bir yurttaş Akşener’i durdurarak provokatör olmadığını belirtti ve “2014 yılında seçim büromuz basıldı. Cengiz abimiz şehit oldu. Bütün İstanbul hastanenin önüne yığıldı. Biz Esenyurt’u didik didik edecek onları bulacaktık. Siz başınızdaki baş örtüsünü çıkarttınız” dedi. Akşener ise, “Hayır yapmadım. Katiyen demedim. Yalan konuşuyorsun. O gün hastanedeydim. Yalancı” diye bağırdı. O anlar ise kameralara yansıdı.

NE OLMUŞTU?
2014 yılında MHP’nin Esenyurt’taki seçim irtibat bürosunun açılışında, karşıt görüşlü bir grupla partililer arasında kavga çıkmış ve silahla vurulan 1 kişi hayatını kaybetmiş, 4 kişi de yaralanmıştı.