Partisinin grup toplantısında konuşan İyi Parti lideri Meral Akşener, MKE’nin şirket statüsüne alınmasını öngören kanun teklifine sert tepki gösterirken, “Bu stratejik kurumu peşkeş maceralarına kurban ediyorlar. Dökmedik satmadık bir şey bırakmadılar” dedi.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Meclis Grup Toplantısı’nda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Konuşmasına yerli aşıdaki 3. faz çalışmalarının başlamasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek başlayan Akşener, “Dün akşam iktidarın havuz medyasında yapılan yoğun propagandayı gördükten sonra Erdoğan’ı uyarmak istiyorum yerli aşı meselesinden siyaset devşirmeye çalışıp da böyle önemli bir sürecin baltalanmasına müsaade etme. Bırak Sağlık Bakanlığımız süreci olması gerektiği gibi yürütsün. Bu konuyu da algı operasyonuna kurban edersen bu sefer altında kalırsın” dedi.

Akşener’in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

(Yerli aşı) Dün akşam iktidarın havuz medyasında yapılan yoğun propagandayı gördükten sonra Erdoğan’ı uyarmak istiyorum yerli aşı meselesinden siyaset devşirmeye çalışıp da böyle önemli bir sürecin baltalanmasına müsaade etme. Bırak sağlık bakanlığımız süreci olması gerektiği gibi yürütsün. Bu konuyu da algı operasyonuna kurban edersen bu sefer altında kalırsın.

(PTT puluna eski Sırp Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Milorad Dodik’in resminin bastırılması) Ne yaparsanız yapın soykırımı unutmayın Çünkü unutulan soykırım tekrarlanır. Pul bastırmak soykırımı unutmaktır. İnancımıza ve değerlerimize göre o pullarda kullanılan mürekkep değil Müslüman kanıdır, Müslüman kanı. Bu yanlıştan derhal dönün. O pulları vakit kaybetmeden imha edin.

Tank Paleti peşkeş çektikleri gibi MKE’yi özelleştiriyorlar. Bu stratejik kurumu peşkeş maceralarına kurban ediyorlar. Dökmedik satmadık bir şey bırakmadılar.

Utanmıyorlar. Çünkü milletimizin gerçekleri umurlarında değil. AK Parti ve ortakları için birinci öncelik Saray sefası.

Cumhurbaşkanı olarak Erdoğan’ın öncelikli görevi Afganistan’daki havalimanın güvenliğini sağlamak değil milletin huzur ve refahını sağlamaktır.

'ERDOĞAN, FAKİRLE OYNAMA' 

Sayın Erdoğan etrafındaki kabiliyetsiz boş maaşlı danışmanlarına söyle: 27 yıllık siyasi hayatımda başıma gelmeyen kalmadı. Sizinkiler vız gelir tırıs gider. Aldıkları maaşın karşılamalarını söyle. Seni rezil ediyor. Sen bize kulak ver zarar görmezsin. Danışmanlarınla bu kafayla gidin askere tez alırsın tezkere.

Sayın Erdoğan fakirle oynama. Günahtır. Onları korkutma. Sen hakaret ediyorsun, tehdit ediyorsun, iftira ediyorsun. Birlikte yoluşalım. Sorun yok. O günlerden geçtin sen. Babalarımızın o gece eve yiyecek getiremediği bir neslin çocuklarıyız biz. Ne çabuk unuttun. Analarımızın sade suya tirit yapıp ekmek bandırdığı çocuklarız biz. Ne çabuk unuttun. Yazıktır günahtır. Yaptırma. Meral Akşener’e hakaret etmek İYİ Parti’ye iftira etmek için garibanı kullanma. Elinde çok büyük güçler var onu kullan. Yazıktır günahtır o kardeşimize yapma. Çoluğu çocuğu var yapma. Garibanla oynadığın, garibana çöktüğün zaman Gayretullah’a dokunur. Öyle çarpılırsın ki seni kimse kurtaramaz.

Kendisi Biden’ın ne dediğiyle ilgilenirken biz Bitlisli esnafımıza kulak veriyoruz. Kendisi yeni kankalık peşinde koşarken biz Afyonlu vatandaşlarımızın dertleriyle dertleniyoruz.

Kendisi, Türkiye’nin değil, şahsının çıkarlarını kovalarken, biz, yüzbinlerce kamu çalışanının toplu sözleşmesine kafa yoruyoruz. Buradan Sayın Erdoğan’a seslenmek istiyorum: Sen önce dön; Bitlis’te, baba yadigarı dükkanlarda, yaşam savaşı veren, esnafımıza yapılanları gör.

Dükkanları yıkılmak üzere olan esnafımızın, çaresizliğini gör. “Dere ıslahı yapacağım.” diye, yüzlerce Bitlisli esnafın, ekmeğiyle oynayan vurdumduymazlığı gör. Sen önce; İstanbul Pendik’te, “Yardımlar için iki defa başvuru yaptım, ikisinde de alamadım, çünkü Ak Partili değilim.” diyen, esnaf kardeşimi duy. “Gelen 100 müşterinin 90’ı dert yanıyor. Ülkenin kaynakları heba ediliyor. Ama hiçbir şey yapamıyoruz.” diyen, kuyumcu kardeşimi duy. “Beş çocuğum var. Bu şartlarda nasıl ayakta kalacağız bilmiyorum.” diyen, ayakkabıcı kardeşimin feryadını duy. Ama görmüyorsun, duymuyorsun.

'KÜÇÜK ORTAKLA KAFA KAFAYA VERMİŞSİNİZ'

Çünkü umursamıyorsun. Küçük ortakla kafa kafaya vermişsiniz, “bu eğri düzeni nasıl ayakta tutarız?” diye, hesap yapıyorsunuz. Ne hukuk tanıyorsunuz, ne de ahlak. Ne insafınız kalmış, ne de vicdanınız. Varsa yoksa iktidarınız. İki gün önce Afyon’daydım. Senin o iktidar hesabın için, Afyonlu kardeşim ne diyor biliyor musun? “Böyle iktidar yere batsın.” diyor. Bir kasap kardeşim; “Eskiden haftada bir gelen müşteri, şimdilerde ayda bir gelebiliyor. Üreticinin maliyeti arttığı için, hem onlar, hem de biz sürekli fiyat artırıyoruz. Millet kasabın yolunu unuttu.” diyor.

Turizm acentesi sahibi bir kardeşim; “Nefes kredisi en yüksek faizle veriliyor. Adı Nefes Kredisi ama, bu faizle nefesimiz kesiliyor.” diyor. Bolvadin’deki bir çiftçi kardeşim, feryat ediyor; “Ne olacak bizim halimiz? Yem 160, 170 lira. Yemin ederim, 70-80 hayvandan, 2-3 hayvanım kaldı. Gübremiz pahalı, mazot pahalı. Mera diye bir şey de kalmadı. Yayladaki yerleri de elimizden alıyorlar.” diyor. Sen, milletimizin gerçeğini görmesen de, Çay ilçesindeki kardeşim görüyor.

Diyor ki; “Malcılık bitti, çiftçilik bitti. Biz bitince esnaf bitiyor. Televizyona çıkıp, ‘’Vatandaşım iyi durumda” diyor. Gelsin de görsün bakalım ne haldeyiz.” Aynen böyle diyor. Sayın Erdoğan; İşte sana milletimizin gerçekleri. Sefa sürdüğün saraydan, bir zahmet başını çıkar da, vatandaşını bir dinle. Bu ucube sistemle, devleti devlet olmaktan, vatandaşı da çileden çıkardın. Bir zahmet sokağa çık da, milletin gerçeklerini gör bakalım. Bu hafta Milletin Kürsüsü’nde, senin o duymazdan geldiğin insanlarımızdan biri var.

Okullar kapandı, evden çalışma dönemine geçildi, ve koca bir sektör, çaresizlik içinde kıvranıyor. Servis firmaları ve emekçileri zor durumda. Onlardan biri, servisçilik yapan, Ahmet Alper İntepe kardeşim, bugün aramızda. Şehit babasına bile, utanmadan, sıkılmadan, ekranlarını kapayan, TRT ve Meclis Televizyonu’ndan, servisçi kardeşlerimizin sesini duyurmalarını, elbette beklemiyoruz. Ama onlar istedikleri kadar sansürlesin, biz, milletimizin sesini, Türkiye’ye duyurmaktan vazgeçmeyeceğiz.

NE DOYMAZ BİR İŞTAHINIZ VARMIŞ'

Ne zaman doğalgaz bulunur. Akaryakıta zam gelir. Sayın Erdoğan için rant ekonomisi gibi bir kaynak varken sürdürülebilir kalkınmaya gerek yoktur.

El insaf kardeşim. Ne doymaz bir iştahınız varmış. Nasıl bir açlıkmış?

Öyle eğri bir düzen kurmuşlar ki her şey vatandaşın aleyhine işliyor. Şimdi söyleyeceklerin gerçekten önemli. İktidarın rant iştahı tüm kurumları sarmış. EPDK daire başkanı olan kişi tarifeleri teşvikleri ocak ayında belirleyip bir şirkette yönetici oluyor. Yine çalışan başka bir uzman bir şirkete transfer oluyor. Paraları alacak şirkete yönetici olarak gidiyor.

Artık ahlakın Beştepe’nin yanından geçmediğini görüyoruz. Böyle bir tezgahtan çıksa çıksa vatandaşa yük çıkar. Haram zıkkım olsun. İlk seçimde milletten yetki alıp o kirli çarkı haramzadelerin başında kıracağız. Çözüme girince bir kara sinek tebelleş oldu, acaba nereden geldi.

'SIRA BİZE GELECEK AMA HAZIRLIKLIYIZ'

İktidarın bacası alev almış. Panik arttıkça iftiralar artıyor. Bizim yolumuz millet yoludur. Bu kutlu yolda dönmek yok. Yıkılmaz, vazgeçmek yok. İstedikleri kadar ağlayıp sızlansınlar, bu sandıklar er ya da geç milletin önüne gelecek. Milletin iradesi tecelli edecek. Sayın Erdoğan ve ortakları tıpış tıpış gidecek.

Video mu izletelim? MHP’nin PKK ile işbirliğine gittiğini sayın Erdoğan söyledi. Şimdi Saadet Partisi ile uğraşıyorlar sonra sıra bize gelecek. Ama biz hazırlıklıyız, biz zaten asit havuzunda yüzüyoruz. Hele ben 27 yıldır asit havuzunda yüzüyorum.