İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Siyaset Akademisi Başkanlığı tarafından düzenlenen İyi Siyaset Sertifika töreninde konuştu. İyi Parti lideri, “İlimi de bilimi de bünyesinde barındıran bir siyasi parti olacağız” dedi. "Biz her kafadan bir ses çıkıyor diye tanımlanan bir siyasi yapıyız. Evet demokrasi bu" diyen Akşener, dünyada tartışılmaya başlandığını belirttiği "melez siyaset" kavramına değindi. 

Eğitimlerini tamamlayan 245 öğrenciye sertifikaları verildi. Genel Merkez’de düzenlenen törende, eğitimlere tam katılım gösteren 19 kişinin sertifikasını İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener verdi. Siyaset Akademisi Başkanı Prof. Dr. Mehmet Akalın’ın açılış konuşmasını yaptığı törene, Genel Başkan Yardımcıları Şenol Sunat, Ümit Dikbayır, Bahadır Erdem, Ümit Özlale katılım gösterdi.  Akşener yaptığı konuşmada; ilimi de bilimi de bünyesinde barındıran bir siyasi parti olacaklarının altını çizerek şunları söyledi:

'HEM DEMOKRASİ HEM MELEZ SİYASET'

Biz her kafadan bir ses çıkıyor diye tanımlanan bir siyasi yapıyız. Evet demokrasi bu. Bilimsel bir kavram tartışılıyor, bize çok uygun melez siyaset. Dünya bunu tartışıyor şu anda. Ben bir kadın genel başkanım reflekslerim farklı. İlim deniliyor da ben bilim diyorum çünkü ilim demek Müslümanlığın bilimin içerisine konulması demektir. Cumhuriyetin kurulduğu andan itibaren yapılan kavramlar üzerinden, cumhuriyeti kuranlarla ona itiraz edenler arasında bir kavgadır. Bilim denilince pozitivizm anlaşılır ben bilim deyince hocam ilim diyecek sonuç itibarı ile biz her ikisini de bünyesinde barındıran bir siyasi parti olacağız. Dediğim şey hem demokrasi hem melez siyaset.