İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Halk TV ekranlarında katıldığı programda Genel Yayın Yönetmeni Suat Toktaş’ın KHK’lılarla ilgili sorularına cevap verdi. Akşener, soruya “İlk etapta beraat edenler derhal dönmeli” cevabını verdi.

Toktaş’ın KHK’lıların adeta açlığa mahkum edildiğini, son olarak belediyelerin deprem ve pandemi yardımlarının dahi engellendiğini hatırlatınca Akşener, “Gittiğim yerlerde çok kişiyle karşılaştım. Beraat edip dönemeyen çok sayıda KHK’lı var. İlk etapta beraat eden KHK’lıların görevlerine döndürülmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

'DERHAL ÇÖZÜLMELİ'
“İlk etapta mahkemeden beraat alıp, ne işine ne mesleğine dönmesine fırsat verilmemişlerinki çok acil çözülmelidir" ifadelerine yer veren Akşener, "Ondan sonra da hukuki bir, hukukun üstünlüğü, adalet sağlandığı dakikadan itibaren zaten bunların bakılması lazım. Adalet artı hukukun üstünlüğü sağlandığı hepsi hali yola girer. Ben çok karşılaşıyorum. Beraat almış, kurumuna gitmediği gibi işini yapmasına da engel. Derhal bunun çok hızlı çözülmesi lazım. Şu hareketle çözülür" dedi.

'MUHBİRLİK ÖNE KONULDU'
“Neden çözülmüyor?” sorusuna da Akşener, “Valla ben bilmiyorum ki” cevabını verdi. “Solcular da atıldı KHK’lılarla biliyorsunuz” hatırlatması üzerine de Akşener, “Herkes atıldı. Bu ülkede öyle şeyler yaşandı ki. Muhbirlik öne konuldu. Sonra bu imzasız mektup işini, bir televizyon kanalında, o zaman Başbakan’dı Binali bey, üç dört defa yapmayın şunu dedikten sonra, imzasız ihbar mektupları kabulden çıktı ama o araya kadar gitti insanlar” değerlendirmesinde bulundu.