İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, YouTube kanalından yaptığı basın açıklamasında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Konuşmasının başında aşı krizine değinen Akşener, Çin ile 50 milyon doz aşı için anlaşma yapıldığı açıklandıktan 3 ay sonra, iktidarın 3 milyon doz aşıyı temin edebildiğine dikkat çekerek, “Vatandaşlarımızda haklı olarak hayal kırıklığı yaratmıştır.” dedi.

Emeklilerin sorunlarına da değinen İYİ Parti lideri Akşener “Emeklilere nefes aldıracak adımları atmalı, tencereyi kaynatamayan anaların feryadına kulak vermeli, ülkesinden umudunu kesen gençlerimize moral olmalıdır. Eğer bunu yapamıyorsa da, ‘benden bu kadar’ demeyi bilmeli. Özetle ya bir yol bulmalı ya da yoldan çekilmelidir.” ifadelerini kullandı.

Son günlerde gazeteci ve siyasetçilere yapılan saldırılara ilişkin de konuşan Akşener, bu tür saldırıların toplumu huzursuz ettiğini anlattı. “Daha önce yaşanan saldırılarda olduğu gibi, devleti yönetenler, gereken cevabı vermedikçe, bu olayların devam edeceğinden endişeliyim.” dedi.

“Bu tip olaylar karşısında, ilk tepki vermesi gerekenler devleti yönetenlerdir” diyen Akşener, “Dolayısıyla, son yaşananlarla ilgili olarak, ilk ve en önemli muhatap da Sayın Erdoğan’dır. İçişleri ve Adalet Bakanları da, saldırganlarla ilgili vakit kaybetmeden işlem yapmakla mükelleftir. Çünkü, 83 milyonun can ve mal güvenliğinin sorumluluğu, onların omuzlarındadır. Kendilerine yönelen en küçük sözlü saldırıya bile en üst perdeden cevap verirken, ülkenin siyasetçisi, gazetecisi, savcısı saldırıya uğrayıp, tehdit edilirken sessiz kalamazlar. Bu olmaz.” ifadeleriyle tepki gösterdi.

MİLLETİN DERDİ İŞSİZLİK, ÖZGÜRLÜK!

Yurttaşların derdinin işsizlik, özgürlük olduğunu belirten Akşener açıklamalarına şu şekilde devam etti:

Milletin derdi, ödenemeyen faturalar, gelmek bilmeyen ay sonları. İktidar acilen boş konuşmayı, hamaset yapmayı bırakıp, milletimizin gündemine odaklanmalıdır. Emeklilere nefes aldıracak adımları atmalı, tencereyi kaynatamayan anaların feryadına kulak vermeli, ülkesinden umudunu kesen gençlerimize moral olmalıdır. Eğer bunu yapamıyorsa da, ‘benden bu kadar’ demeyi bilmeli. Özetle ya bir yol bulmalı, ya da yoldan çekilmelidir.