Toplumsal Haber Merkezi

13 Ağustos 2008 günü “Ergenekon Derinleştirilsin, Kazanan Yurttaşlar Olacak” başlığıyla yayınlanan bildirgeyle kumpas davasına yataklık edenlerin başında gelen Şair Haydar Ergülen, akil insanları, açılım toplantılarına katılanları ve bildirilere imza atanları özür dilemeye davet etti.

Süslü sözlerinin arasına bir de kendi namına 'özür' sıkıştıran Ergülen, bu liberal ihanet organizasyonunun içinde yer alan kişileri de birlikte yeni bir bildiri yazmaya davet etti.

Cumhuriyetin temellerinin dinamitlendiği ve AKP'nin bugünlere gelmesinin önünü açan karanlık dönemin mimarlarının yıllar sonra gelen bu 'aklanma' hamlesine sert tepkiler geldi.

Cumhuriyetin üstünde AKP'yle el ele tepinen Haydar Ergülen de özür diledi

Bu tepkilerden biri de Antalya Barosu Başkanı Polat Balkan'a aitti. Balkan, liberal bir yayın organında "Şair Haydar Ergülen: Ben kendi adıma özür diliyorum; 2. Cumhuriyetçi, ‘yetmez ama evet’çi, liberal, özgürlükçü soldan pek çok insanın da özür dilemek istediğine inanıyorum" ifadeleriyle soslanarak servis edilen haberi alıntıladı ve şu yorumu yaptı:

Bin kere haykırdık o günlerde. Bir kez olsun dinlemediniz ve memleketi ateşe attınız. Özür dileyerek temize çıkamazsınız. Utanacak ve hesap vereceksiniz! Yok öyle sözcük aralarına gizlenmiş, söz sahibi olma kaypaklığı... Dahasını konuşacağız...