Aracını durduran polise hakaretler yağdıran AKP'li Zeynep Gül Yılmaz, Cüneyt Özdemir'e konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Yılmaz, o polisin sürülmesini talep etmediğini, amirlerin öyle uygun gördüğünü söyledi...

Mersin'de aracı durdurulunca trafik polisleriyle tartışan ve polise 'şerefsiz' diyerek hakarette bulunan AKP Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz, gazeteci Cüneyt Özdemir'in YouTube yayınına katıldı ve "O kelimeleri sarf ettiğim için milletimizden özür dilerim" dedi. Yılmaz, çocuğu olduğu için kaybedecek bir dakikasının bile olmadığını ifade ederek kendisine kimlik sorulmasını 'terörist muamelesi' olarak değerlendirdi.

Aracını durduran trafik polisine hakaret ettiği görüntüleri ortaya çıkan AKP Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz, "Üzgünüm. Orada bir gün dahi bekletilsem kesinlikle o kelimeleri sarf etmemem gerekiyordu. O kelimeleri sarf ettiğim için milletimizden özür diliyorum" dedi. Vekilin polisten özür dilememesi dikkat çekti.

Olay anını anlatan Zeynep Gül Yılmaz, "Yarım saat boyunca orada alıkonulmamın bilinçli bir işlem olduğunu düşünüyorum, daha önce de defalarca orada durduruldum. Bu polis tarafından da durduruldum" dedi. Yılmaz, "Kayıtların alınma şekli usulsüz, yapılan işlem baştan aşağı usulsüz ve o kayıtların alınmaması gerekirken bir de yayınlanması usulsüz" ifadelerini kullandı. 

AKP Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz, araçtaki kişinin koruması değil basın danışmanı olduğunu söyledi. Özdemir'in "Danışmanınız polislerden kimlik soruyor, bu normal mi sizce?" sorusuna ise "Vatandaşın da polise kimlik sorma hakkı vardır. Orada karşılaştığımız muamele normal olmadığı için hem şikâyet hakkımızı kullanmak adına hem de karşımızdakinin polis memuru olduğunu bilmemiz açısından çok normal" yanıtını verdi. 

Yılmaz, Özdemir'in "Olaydan sonra açığa alındılar, polisleri siz mi sürdürdünüz?" sorusuna ise "Hayır, asla. Kendi amirleri bunu uygun görmüşler. Ben de bu vesileyle öğrendim" şeklinde cevap verdi. 

Söz konusu kısım ilk 20 dakikada yer almaktadır: