Eski AKP Çekmeköy İlçe Yöneticisi Vahdet Erdoğan’ın şirketi, AKP'li Üsküdar Belediyesi’nden de yüzbinlerce liralık organizasyon ihalesi aldı.

Kamu İhale Bülteni’nde yer alan bilgilere göre, AKP'li Üsküdar Belediyesi 5 Temmuz tarihinde “Kültür Ve Spor Amaçlı Etkinliklerin Düzenlenmesi Hizmet Alımı İşi” adı altında bir ihale düzenledi. İhaleye iki şirketin katıldığı belirtilirken 850 bin TL teklif veren Greenart Reklam Şirketi'nin ihaleyi aldığı açıklandı.

YAPMADIĞI 'GÖREV' YOK
BirGün'de yer alan habere göre, Çekmeköy Belediyesi'nden de yıllardır çok sayıda ihale alan Greenart Reklam Şirketi’nin büyük ortağı Vahdet Erdoğan, AKP Çekmeköy İlçe Başkanlığı’nda Gençlik Kolları Kuruculuğu ve Tanıtım Medya Birim Başkanlığı gibi görevler yürüttü.

2002-2009 yılları arasında AKP Çekmeköy İlçe Başkanlığı Kurucu Yönetim Kurulu Üyeliği yapan Erdoğan, AKP Çekmeköy İlçe Başkanlığı’nda Tanıtım ve Medya Birim Başkanlığı, Sosyal İşler Birim Başkanlığı, Halkla İlişkiler Birim Başkanlığı ile Siyasi ve Hukuki İşler Birim Başkanlığı gibi birçok görev üstlendi.

BELEDİYE KASASINDA 60,5 MİLYON TL ÖDENDİ
Vahdet Erdoğan’ın şirketi katıldığı tüm ihalelerde neredeyse tek başına teklif veriyor. AKP’li, Çekmeköy Belediyesi’nin 2016 ile 2020 yılları arasında tam 11 organizasyon ihalesi, Greenart Reklam Şirketi’ne gitti. Düzenlenen 11 ihalenin 10’unda “tek geçerli teklifi veren” Greenart Reklam Şirketi’ne belediye kasasından ödenen para ise 60 milyon 500 bin TL’yi buluyor.

BİNALİ YILDIRIM'A YAKIN
Vahdet Erdoğan, sosyal medya hesaplarındaki fotoğraflara göre, eski Başbakanlardan Binali Yıldırım ve ailesine yakınlığı ile dikkat çekiyor. Yaklaşık 7 yıl Kızılay İstanbul Şube Başkanlığı yapan, Binali Yıldırım'ın kardeşi İlhami Yıldırım ile pek çok fotoğrafını paylaşan Erdoğan, Binali Yıldırım’ın kızı Bahar Büşra Köylübay ile de Kızılay’da aynı dönemde görev yaptı.