Berat Albayrak'ın Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan istifa ettiğini duyurmasının ardından destek mesajı veren bazı AKP'liler bu paylaşımlarını sildi. 

Vakıfbank Yönetim Kurulu üyesi ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Hamza Yerlikaya, 8 Kasım akşamı Albayrak’a destek için hesabından, “Hem yerli ve millidir” diyerek #BeratAlbayrakYanındayız ve #beratalbayrakyalnizdegildir taglarını ekleyerek bir mesaj paylaştı.

Ancak Yerlikaya, Albayrak’ın istifasının kabulünün ardından bu mesajını sildi. HDP'li Veli Saçılık da Yerlikaya'nın sildiği mesajı hatırlatarak "Berat Albayrak yalnızmış. Ekonomi Profesörü Hamza Y. silmiş twitini" diye yazdı.

İLK DESTEK VERENLERDEN BİRİYDİ

Albayrak’ın istifası sonra Twitter'da ilk destek mesajını açıklayarak istifayı doğrulayan Eski Aile Bakanı Fatma Sayan’ın kardeşi Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan da “İstifanın kabul edilmeyeceğini ümit ediyorum” paylaşımını kaldırdı.

AKP Balıkesir Milletvekili Mutlu Aydemir de “Büyük ve güçlü Türkiye yolunda çok zor bir süreçte üstlendiği görev ile Aziz Milletimiz için gösterdiği emeğe, sarf ettiği çabaya şahit olduğumuz ve davası için liderinin ardından dimdik yürüyen #BeratAlbayrakınYanındayız” ifadelerini kullanmıştı. Aydemir bu mesajları sildi.