AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında bir süre önce gündeme getirdiği yeni anayasa çalışmalarına yönelik açıklamalarda bulundu.

Saray ortağı Bahçeli’nin de desteğini açıkladığı yeni anayasaya ilişkin Erdoğan "Yeni anayasayı konuşmak için şartlar gayet uygun" dedi.

"Tercihimiz tüm siyasi partilerin bu sürecin içerisinde yer almasıdır” ifadelerine yer veren Erdoğan, “Samimiyetle bunu gerçekleştireceğiz. Bazı siyasi partiler dışında kalmak istese de biz tüm kesimlerin içerisinde yer alması için çaba göstereceğiz. Hatta bu öyle bir metin olsun ki Türkiye Cumhuriyeti'nin 150'inci, 200'üncü yılları kutlanırken bu tarihi bir dönüm noktası olarak görülsün, diğer toplumlara da ilham versin. 2023'e giden yolda milletimize de ilk sivil anayasayı kazandırma şarefine de inşallah nail olacağız” dedi.

Başkanlık sistemine geçerken yok ettiği TBMM’ye ve Cumhur İttifakı’na görev düştüğünü belirten AKP’li Cumhurbaşkanı ifadelerine şu şekilde devam etti:

Bu konuda ilk görev TBMM'ye ve Cumhur İttifakı'na düşüyor. Yakında yeni anayasa ile ilgili de özet bir çalışma ortaya koyacağız. Buradan üniversitelere, sivil toplum kurumlarına, tüm fikir ve aksiyon insanlarımıza çağrıda bulunmak istiyorum:

Gelin hep birlikte yeni anayasa konusundaki fikirlerimizi hep birlikte tartışalım, hiç kimseyi dışarıda bırakmadan, yapıcı bir şekilde milletimizle paylaşalım. Milletimizin önüne en kapsayıcı, en ufku geniş, ülkeyi en uzun süre taşıyacak metni koyalım. Cumhuriyetimizin 100'üncü yılını darbe anayasasıyla değil, yeni bir sivil anayasa ile karşılayalım. Nihai karar elbette milletimizin olacaktır. Yeni anayasamızın şimdiden ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum.